Σε χρήση δόθηκε, το Σάββατο 1 Αυγούστου, το τμήμα του λιμανιού του Πόρου που βρισκόταν υπό επισκευή τα τελευταία χρόνια.

Το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού είχε κατασκευαστεί παράνομα και κακότεχνα το 1992 και κατέρρευσε τον Οκτώβριο του 2012. Ο Δήμος Πόρου και η Περιφέρεια Αττικής συμφώνησαν τότε να αναλάβει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου τη μελέτη του αναγκαίου έργου επισκευής και η Περιφέρεια τη χρηματοδότηση, κατασκευή και επίβλεψή του.

Όμως, η παραλαβή της μελέτης έγινε μόλις το 2015, ενώ η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που ξεκίνησε αμέσως μετά, ολοκληρώθηκε το 2016. Η Περιφέρεια δημοπράτησε το έργο στις 6.6.2017 και τελικά ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στις 27.3.2018, με προθεσμία ολοκλήρωσης 12 μήνες.

Ο Δήμος Πόρου από το 2014 άσκησε κάθε δυνατή ενέργεια για την επίσπευση του έργου και με δεκάδες παρεμβάσεις και επιστολές καλούσε την Περιφέρεια να διασφαλίσει την ολοκλήρωση και παράδοσή του.

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας έδωσε τέλος στα χαμένα χρόνια και έτσι, παρά τα παράδοξα που ανέκυπταν μέχρι και την τελευταία στιγμή, το έργο είναι πλέον στην διάθεση των σκαφών και των πεζών.

Ειδήσεις σήμερα:
Συνεργάτες Ερντογάν: «H Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο και θα γράψει ιστορία»

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά τεστ σε όσους επιστρέφουν στη Γερμανία από το εξωτερικό από αυτή την εβδομάδα

Κορωνοϊός: Ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορεί να μεταδίδουν τον ιό ακόμη και χωρίς φυσική επαφή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr