Ο σεισμός σημειώθηκε στις 7:40 το πρωί και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί - Πως κατέγραψε την σεισμική δόνηση ο σεισμογράφος στο Τυμπάκι

Τελευταία ενημέρωση 8:10

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,0 (mb) βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του Ηρακλείου κοντά στην Τύλισσο.

Το εστιακό του βάθος εκτιμάται σε περίπου 80 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την νεώτερη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του ήταν 23 χιλιόμετρα νότια δυτικά νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό του βάθος στα 66 χιλιόμετρα.

Χαρακτηριστικό του σεισμού, πέραν του ότι έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη λόγω του ότι ήταν στην στεριά, ήταν η μικρή του διάρκεια καθώς διήρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. «Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε ο διοικητής ΠΥ της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης Νίκος Λαγουδάκης.

Δείτε την καταγραφή της σεισμικής δόνησης απο τον σεισμογράφο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τυμπάκι

“Δεν είναι μικρός ο σεισμός, ήταν νότια του Ηρακλείου στα 20 χλμ” τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο ΟΡΕΝ.
“Έχουμε να κάνουμε με έναν σεισμό επιφανειακό σε γνωστές ζώνες” πρόσθεσε.
“Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με τη σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη και Θέλουμε χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση” τόνισε χαρακτηριστικά.