Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοικτά της Σαντορίνης και της Αμοργού

Σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (13/5) στα ανοικτά της Σαντορίνης και της Αμοργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 13.05.2025 06:39 Σοβαρό τροχαίο στην Ποσειδώνος: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φωτεινό σηματοδότη – Τέσσερις τραυματίες, οι δύο σοβαρά

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού και το εστιακό της βάθος 7,7 χιλιομέτρων.

Πώς να προστατευτείτε σε περίπτωση σεισμού

Οι πολίτες μπορούν να βρουν ειδικές οδηγίες σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια του σεισμού και μετά την σεισμική δόνηση στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας. Ακολουθούν οι οδηγίες:

Όταν γίνεται σεισμός:

Αν είστε μέσα στο σπίτι

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Καλυφθείτε κάτω από κάποιο ανθεκτικό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο), γονατίστε και κρατήστε με τα χέρια σας το πόδι του. Αν δεν υπάρχει ανθεκτικό έπιπλο, γονατίστε στο μέσον του δωματίου, μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σας και προστατέψτε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σας. Απομακρυνθείτε από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σας τραυματίσουν. Μην προσπαθήσετε να απομακρυνθείτε από το σπίτι. Μην βγείτε στο μπαλκόνι.

Αν είστε σε ψηλό κτήριο
Απομακρυνθείτε από τζάμια και εξωτερικούς τοίχους.

Αν είστε σε χώρο ψυχαγωγίας, εμπορικό κέντρο ή μεγάλο κατάστημα
Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Μείνετε στο χώρο μέχρι να τελειώσει η δόνηση. Μην παρασυρθείτε από το πανικόβλητο πλήθος που κινείται άτακτα προς τις εξόδους γιατί κινδυνεύετε να ποδοπατηθείτε.

Αν βρίσκεστε σε ανοιχτό χώρο
Απομακρυνθείτε από χώρους που βρίσκονται κάτω από κτίρια, τηλεφωνικά ή ηλεκτρικά καλώδια. Αν έχετε μαζί σας τσάντα ή χαρτοφύλακα, καλύψτε το κεφάλι σας με αυτά.

Αν βρίσκεστε μέσα στο αυτοκίνητο
Καταφύγετε σε ανοιχτό χώρο και σταματήστε με προσοχή το αυτοκίνητο ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία. Αποφύγετε να περάσετε από σήραγγες, γέφυρες ή υπέργειες διαβάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Eνισχυμένος ο Ερντογάν με την κατάθεση όπλων του PKK: Το «αύριο» σε Συρία και Ιράκ - Ανάλυση Σαρηγιαννίδη στο ethnos.gr

4a12c5c3-b5cb-4e01-8c9f-a4328d749371.jpg

Τα «ψιλά γράμματα» των συμφωνιών Μητσοτάκη – Μελόνι, η κοινή «αλβανική» γραμμή στο μεταναστευτικό και η προαγωγή των Βλάχου και Ράικου στον Άρειο Πάγο

ea4ec54f-553c-4664-90fd-a74adcd03130.jpg

Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία: Γρίφος η παρουσία Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη – Τι θα κάνει ο Τραμπ

1e9a336a-bc7f-4c0f-bfb6-2613719d0e80.jpg

Τι θα συζητηθεί στο τετ α τετ Μητσοτάκη - Μερτς στο Βερολίνο: Σε ποια θέματα ρίχνει το βάρος η ελληνική πλευρά

84e5d437-1c16-4e49-b40e-a47fa0ff9f07.jpg