Συνεχίζοντας την επίσκεψη της στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, όπου την υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, τοπικοί φορείς αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Η κυρία Σακελλαροπούλου είδε από κοντά τις εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, τόσο στο παλιό τμήμα της περιοχής, όσο και στο κέντρο του Αρκαλοχωριου. Αμέσως μετά βρέθηκε στο χώρο που έχουν εγκατασταθεί οι οικίσκοι στους οποίους θα φιλοξενηθούν από τις επόμενες μέρες πληγέντες κάτοικοι, αλλά και στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου που υπήρξε από την πρώτη μέρα του σεισμού, η κεντρική δομή φιλοξενίας όσων επλήγησαν από το σεισμό.

250268531_384296946737023_1177612310349116741_n.jpgσακελλαροπουλου στο αρκαλοχωρι

Ο κ. Φραγκάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά και την αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα, την ώρα που το σεισμικό φαινόμενο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της στην περιοχή η κυρία Σακελλαροπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, και σε δήλωσή της εξέφρασε τη θλίψη της για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατοι σεισμοί, «αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όσους κατοίκους μέσα σε μία στιγμή έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους».

«Είδα με χαρά και συγκίνηση το πόσο η αλληλεγγύη στην τοπική κοινωνία -αυτοδιοίκηση, περιφέρεια και δήμαρχοι με τους εθελοντές, με την κοινωνία των πολιτών- από την πρώτη στιγμή λειτουργεί. Πώς βοήθησαν ώστε να μη χαθούν τα πράγματα, να μην χαθεί ο έλεγχος, οι άνθρωποι να οργανωθούν, να ανταποκριθούν στις πρώτες ανάγκες, γιατί τα προβλήματα είναι σημαντικά.

Τα σχολεία ήδη, απ ΄ό,τι ακούω, και στις τρεις περιοχές που πήγα, από τη Δευτέρα ξεκινούν- και όπως είπα τα ανοιχτά σχολειά είναι όλο το μήνυμα της ζωής που συνεχίζεται, είναι το πιο θετικό μήνυμα» σημείωσε η Πρόεδρος.

250234413_166841518974552_7064042224201325254_n.jpgΗ ΠτΔ μπροστά από τους οικίσκους στο Αρκαλοχώρι

Επισήμανε ότι τα προβλήματα παραμένουν αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «και με τη στήριξη της Πολιτείας, που είναι αναγκαία εδώ, θα μπορέσουν σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές, οι άνθρωποι θα μπορέσουν να γυρίσουν στην κανονική τους ζωή, στα σπίτια τους, στον χρόνο που θα χρειαστεί γι’ αυτό, και η όμορφη αυτή περιοχή να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς».

Αναχωρώντας για το Ηράκλειο, σε μια στάση έξω από το χωριό, η κυρία Σακελλαροπούλου συνομίλησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων από τους οποίους ζήτησε να είναι αισιόδοξοι, λέγοντας ότι η ίδια είναι από τη φύση της αισιόδοξη και πως πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: Χωρίς ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά

Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο στο ΒΟΑΚ! (Φώτο)

Έγκλημα στην Ιεράπετρα: Την Τρίτη στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος της 48χρονης Νεκταρίας