Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και μετέφερε στον κ. Ερντογάν τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο -και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή- στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού. Ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

Το βράδυ της Δευτέρας φτάνει στο Ιντσιρλίκ το ελληνικό C-130

Το βράδυ της Δευτέρας (6/2), λίγο μετά τις 20:00, αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ιντσιρλίκ, κοντά στα Άδανα, της Τουρκίας το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που απογειώθηκε το απόγευμα από την Ελευσίνα.

Σε αυτό έχει επιβιβαστεί η ελληνική αποστολή, η οποία ετοιμάστηκε σε χρόνο dt αμέσως μετά την εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να σταλεί κάθε δυνατή βοήθεια στην Τουρκία.

Στην αποστολή μετέχει ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα συνοδεύουν ένας (1) Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε (5) γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.