Από τις πρώτες κιόλας ώρες του φονικού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία διασώστες από όλο τον κόσμο κατέφτασαν στις κατεστραμμένες περιοχές για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Μαζί τους και τα εκπαιδευμένα σκυλιά τους.

Τα τετράποδα κατάφεραν χάρη στην όσφρηση τους να βοηθήσουν να βγουν ζωντανοί δεκάδες επιζώντες κάτω από τα ερείπια των κτιρίων.

Τα σκυλιά διάσωσης στάλθηκαν στην Τουρκία από διάφορες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Λιβύη, η Πολωνία και η Ελβετία

Περισσότερα από 140 σκυλιά ταξίδεψαν εκείνες τις ημέρες. Στο ταξίδι πίσω στα σπίτια τους, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας, η Turkish Airlines φρόντισε να δώσει για ευχαριστώ μια πρώτη θέση σε κάθε σκυλάκι- διασώστη.

57efba8f-3fc1-4036-b50e-76ca97bae36a.jpg

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε στην Independent ότι ήταν «το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να δείξουμε την εκτίμησή μας για τις ειλικρινείς και ηρωικές προσπάθειες αυτών των ηρωικών σκύλων» ανέφερε το goodnewsnetwork.

«Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να φωνάξουν για βοήθεια, οι σκύλοι είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες για να βρεθούν οι άνθρωποι», εξήγησε η Linda Hornisberger σε συνέντευξή της στο BBC. Η Hornisberger είναι επικεφαλής στην Ελβετική Ένωση Σκύλων Καταστροφών (REDOG). «Τα σκυλιά μπορούν να καλύψουν γρήγορα μια μεγάλη περιοχή και με τη μύτη τους, μπορούν να ανιχνεύσουν τη μυρωδιά των ανθρώπων κάτω από τα χαλάσματα».

Τα σκυλάκια πάντως από τις φωτογραφίες φαίνεται να το διασκέδασαν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ