Σε υψηλά επίπεδα συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Σενεγάλης, μετά την εκδήλωση άγνωστης νόσου σε πάνω από 500 ψαράδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι ψαράδες εμφάνισαν υψηλή θερμοκρασία καθώς και εξανθήματα στο πρόσωπο, τα άκρα και τα γεννητικά όργανα.

Για το ζήτημα πραγματοποίησαν συσκέψεις οι υπουργοί Υγείας, Περιβάλλοντος και Αλιείας, παρουσία του κυβερνήτη του Ντακάρ.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές καταγράφουν την ασθένεια, τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ εξετάζουν τρόπους θεραπείας.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε η αλιεία για ένα διάστημα, ενώ αποφασίστηκε ενίσχυση των ερευνών γύρω από τις περιοχές που βρίσκονται στη θάλασσα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπίσουν τη νόσο, τους τρόπους μετάδοσης και θεραπείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας που βρέθηκε σε περιοχές που έχουν υπάρξει κρούσματα, υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τους ειδικούς ότι η αιτία δεν είναι ιογενής. Ωστόσο, συνεχίζονται οι έρευνες.

Notre visite de terrain nous a permis une meilleure appréciation de la situation des pêcheurs affectés. Par ailleurs,nous avons la confirmation que la cause n’est pas virale et d’autres pistes sont explorées pour en savoir davantage.#msas #COVID19sn#Senegal pic.twitter.com/FdDoM3yZUh

— Abdoulaye Diouf Sarr (@abdioufsarr) November 20, 2020

Ειδήσεις σήμερα:

**[Συναγερμός σε δομή μεταναστών στα Ιωάννινα: Δύο θετικοί στον κορωνοϊό

](/greece/article/1067432/sunagermos-se-domi-metanaston-sta-ioannina-duo-thetikoi-ston-koronoio/)****Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στη Σερβία - Την Κυριακή η κηδεία του Πατριάρχη Ειρηναίου
**
**Χαρδαλιάς: Μόνο για Έλληνες ή με άδεια παραμονής η είσοδος στη χώρα από τα χερσαία σύνορα**Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr