Παρακολούθησαν τις ομιλίες που απηύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος της Cosco Xu Lirong.

Την επιτυχημένη συνεργασία της ελληνικής και της κινεζικής πλευράς αλλά και τον στόχο για περαιτέρω αναβάθμιση του λιμανιού του Πειραιά τόνισαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος της Cosco Xu Lirong, κατά τη διάρκεια την επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Πειραιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σι Τζινπίνγκ, κατέφθασαν στις εγκαταστάσεις της Cosco συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και Peng Liyuan.

Οι δύο ηγέτες έτυχαν θερμής υποδοχής στην είσοδο των γραφείων από εργαζόμενους της επιχείρησης που κρατούσαν σημαίες των δύο χωρών, καθώς και από τον Πρόεδρο της Cosco Xu Lirong.

Οι κ. κ.Μητσοτάκης και Τζινπίνγκ παρακολούθησαν τις ομιλίες που απηύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος της Cosco Xu Lirong.

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους βγήκαν στο μπαλκόνι των γραφείων με θέα στις εγκαταστάσεις και τα ελλιμενισμένα πλοία. Ο επικεφαλής της Cosco τους παρουσίασε μεταξύ άλλων τα δύο τρένα που βρίσκονταν πάνω στη σιδηροτροχιά με δεκάδες εμπορευματοκιβώτια, στο ξεκίνημα της ταχείας γραμμής που ενώνει τη θάλασσα με την ξηρά, την Κίνα με την Ευρώπη.

Παράλληλα, οι κ. Μητσοτάκης και Jinping είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τέσσερις Έλληνες εργαζόμενους (του ΣΕΠ και του ΟΛΠ) για το αντικείμενο της δουλειάς τους.