Συνάντηση Βρούτση – Κεφαλογιάννη για τις αθλητικές υποδομές του Ρεθύμνου

Συνάντηση Βρούτση – Κεφαλογιάννη για τις αθλητικές υποδομές του Ρεθύμνου

Συνάντηση εργασίας με θέμα την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου πραγματοποίησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσε η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του ταρτάν για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γάλλου, έργο του οποίου το κόστος ανέρχεται σε 1.008.515,00 ευρώ και είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στον τομέα «Αθλητικές Υποδομές» το 2021, με την υπ’ αριθμ. 42619/9-4-2021 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με κωδικό έργου 2021C0160005. Ακολούθησαν η έγκριση του τομεακού προγράμματος ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την περίοδο 2021 – 2025 και η ανάθεση των αρμοδιοτήτων για τα έργα του προγράμματος στο Τμήμα Εκτέλεσης Τακτικού Προϋπολογισμού ΠΔΕ και Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας, της Διεύθυνσης Οικονομικής Υποστήριξης Τομέα Αθλητισμού (ΔΟΥΤΑ).

Με βάση τα παραπάνω, και λόγω μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΠΔ 77/2023), ο αρμόδιος Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η ενσωμάτωση του έργου «Προμήθεια ταρτάν ΔΑΚ Γάλλου» στην επόμενη συλλογική απόφαση ένταξης, προκειμένου το έργο να προχωρήσει.

Ακολούθως, υπήρξε συζήτηση για την ευρύτερη ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ρεθύμνου, για την οποία και αναμένεται να προγραμματιστεί επίσημη επίσκεψη του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού στο Ρέθυμνο το προσεχές διάστημα εκφράζοντας τη σταθερή βούληση της Κυβέρνησης για ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τόσο το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μαρινάκη όσο και τον αρμόδιο Αθλητικών Θεμάτων του Δήμου κ. Νίκο Προβιά.