Συνάντηση καταστηματαρχών με τον αντιδήμαρχο Αρμένων, για τον βιολογικό των Καλυβών

Συνάντηση καταστηματαρχών με τον αντιδήμαρχο Αρμένων, για τον βιολογικό των Καλυβών

Την Τετάρτη 10 Απριλίου στο δημαρχείο Καλυβών ο σύλλογος με τη συμμετοχή και κατοίκων του χωριού μας σε κοινή συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής ενότητας Αρμένων κ.Βλαχάκη Πέτρο, συζήτησε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον βιολογικό Καλυβών την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο.

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο υπεύθυνος από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αποκορώνου για το βιολογικό Καλυβών κ.Μακρυνάκης Γιώργος.

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, τέθηκαν ερωτήσεις και προβληματισμοί επί του θέματος, τι προβλέπετε αλλά και τι πρέπει να γίνει από τη πλευρά του Δήμου καθώς και τι υποχρεώσεις έχουμε όλοι εμείς (ξενοδοχειακες μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάτοικοι κλπ) για την ομαλή λειτουργία του.

Επίσης, συζητήθηκαν ο νέος νόμος της κτηματικής υπηρεσίας που αφορά τις παραλίες, τα προβλήματα καθαριότητας και την αντιμετώπιση τους.

Για το κλαδεμα που έγινε στα αλμυρίκια πήρε τον λόγο ο αντιδήμαρχος κ.Βλαχάκης και εξήγησε ότι έγινε λόγω σκουλικιών και μυκητών από τα οποία είχαν προσβληθεί.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του συλλόγου κ.Ματζοράκης Παντελής δήλωσε, ΄΄Πιστεύω πως όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο χωριό μας όπως και οι μόνιμοι κάτοικοι να δείξουμε την πρέπουσα οριμότητα πλέον και με οδηγό τον Δήμο Αποκορώνου και με υπευθυνότητα να έχουμε το αποτέλεσμα πού θέλουμε…΄΄

Να σημειώσουμε ότι στη συζήτηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Καλυβών κ.Καραδάκης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποκορώνου κ.Μελισσάκης και η εκλεγμένη Δημοτική Συμβούλος Αποκορώνου με την παράταξη «Αλλάζουμε τον Αποκόρωνα» κ.Ορφανουδάκη.