Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πλατανιά

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πλατανιά

Εν όψει της έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου και της άσκησης Πολιτικής Προστασίας ΜΙΝΩΑΣ 2024,oΔήμος Πλατανιά, πραγματοποίησε σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πλατανιά (Σ.Τ.Ο.), τηνΠέμπτη 18 Απριλίου 2024, στηναίθουσατουπολιτιστικούκέντρου στο ΜΑΛΕΜΕ με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας δασικών Πυρκαγιών, Σεισμών, ή άλλων ακραίων φαινομένων”.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ)συνεδρίασε με τησυμμετοχήτων εμπλεκόμενων φορέων καιτων τοπικών προέδρων, ώστε όλοι να βρίσκονται σεκατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Στην συνεδρίαση, ο Δήμαρχος κος Μαλανδράκης Ιωάννης,ανέφερε μεταξύ των άλλων “…… για την επικαιροποίηση των Γενικών σχεδίων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την Αντιμετώπιση κινδύνων από τιςπυρκαγιές«ΙΟΛΑΟΣ 2» καιτους σεισμούς«ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ2»….”

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, κ. Κουτσαυτάκης Αρτέμιος,επισήμανετο αυστηρότερο σύστημα ελέγχου μεεπιβολή προστίμωνγια τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ΥπηρεσίαςΝομούΧανίων, κ. ΤσιλιμιγκάκηςΞενοφώνκαιοιεκπρόσωποιτης Πυροσβεστικής Υπηρεσίαςτου Ά’ ΣταθμούΧανίων και Κισσάμουαπεύθυναν ιδιαίτερες οδηγίες καισυστάσειςστους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Πλατανιά, οι οποίοι ανταποκρίθηκανδηλώνονταςτην ετοιμότητα τους.