Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για τον 89χρονο στην Ανώπολη

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για τον 89χρονο στην Ανώπολη

Πρωτοφανής είναι η επιχείρηση που έχει στηθεί στην Ανώπολη και σήμερα από νωρίς το πρωί για τον εντοπισμό του 89χρονου Μανώλη Κουτζόγλου, ο οποίος εξαφανίστηκε από την περασμένη Πέμπτη από το σπίτι του στη Νέα Χώρα στα Χανιά.

Οι μαρτυρίες που υπάρχουν ότι είδαν τον άνθρωπο στην Ανώπολη Σφακίων εστιάζουν εκεί τις έρευνες, καθώς ο 89χρονος φαίνεται να επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης με προορισμό την Ανώπολη.

Συγκεκριμένα, έχουν σηκωθεί δύο drones της Πυροσβεστικής, το ένα εκ των οποίων μάλιστα επιχείρησε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ συμμετέχουν στην επιχείρηση και δύο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο και της Αστυνομίας “χτενίζουν” την ευρύτερη περιοχή, καθώς η τελευταία μαρτυρία ήταν ότι ο ηλικιωμένος θεάθηκε στη συνοικία των Μαριαννών, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο φούρνο-καφενείο που κάθισε και τον κέρασαν κάτι να πιει, τον ρώτησαν τι κάνει στο χωριό και απάντησε ότι έψαχνε έναν φίλο του, αναφέροντας όμως μόνο το επώνυμό του.

Έκτοτε, μία γυναίκα τον είδε να κατευθύνεται πεζός προς την έξοδο του χωριού, το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο, η νεότερη μαρτυρία ήταν ότι το μεσημέρι της Παρασκευής ο 89χρονος ήταν, όπως προαναφέρεται στα Μαριαννά.

Τις έρευνες παρακολουθεί, τόσο ο Δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, όσο και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Τσαπάκος, ενώ ενημερώνεται διαρκώς και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χανίων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Μανούσακας.

Ο Δήμος Σφακίων έχει ήδη εκδόσει σχετική ανακοίνωση, συνοδευόμενη και από το silver alert που έχει βγει από το πρωί της Παρασκευής.