Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι “αφίξεις”, με 240 άτομα το τελευταίο 24ωρο
Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Ηρακλείου, εντόπισαν πλησίον της παραλίας Αγίου Ιωάννη του Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου 97 αλλοδαπούς (88 άνδρες και 9 ανήλικους), οι οποίοι είχαν προηγουμένως αποβιβαστεί από λέμβο στην περιοχή. Στη συνέχεια οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου με τη συνοδεία στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και της ΕΛ.ΑΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεκάδες συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ. Μεγάλη επιχείρηση και στην Κρήτη
ΒΙΝΤΕΟ | Η τελευταία συναυλία που έδωσε στην Κρήτη ο Διονύσης Σαββόπουλος

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αναγνωρίστηκαν δύο (02) αλλοδαποί (υπήκοοι Σουδάν), ηλικίας 21 και 30 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. “Συναυτουργία” και του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”.
Σύμφωνα με τους διασωθέντες, εκκίνησαν τις βραδινές ώρες την 19.10.2025 από τις ακτές “ΜΟΥΣΑΪΝΤ” Λιβύης, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα χρηματικά ποσά μεταξύ των 8.000 έως 16.000 δηναρίων Λιβύης και από 220.000 έως 240.000 γκινέ Αιγύπτου. Η λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών καταστράφηκε.