Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έπαιρναν επιδοτήσεις χωρίς καν να έχουν υποβάλει αιτήσεις

Οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας που διενεργούν την έρευνα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, εντοπίζουν σημεία και… τέρατα στην υπόθεση, σχετικά με το πώς οι εμπλεκόμενοι μπορούσαν και «εξαπατούσαν» το σύστημα, λαμβάνοντας επιδοτήσεις, χωρίς να τις δικαιούνται.

374412_1

Μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις ΑΦΜ που έλαβαν παραπάνω επιδοτήσεις από αυτό που προβλεπόταν, αλλά και αναφορές για βαμβάκια στην Κρήτη. Επιπλέον, κάποιοι έπαιρναν επιδοτήσεις χωρίς να έχουν καθόλου δικαιολογητικά. Ωστόσο, στην έρευνά τους οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν εντοπίσει 50 ΑΦΜ που δεν είχαν καν υποβάλει αίτηση, όπως αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω ΑΦΜ πήραν παράνομες επιδοτήσεις, χωρίς να έχουν καταθέσει αιτήσεις, κάτι που δείχνει ότι είχαν πολύ μεγάλες διασυνδέσεις. Σε αυτούς τους ανθρώπους είχαν καταβληθεί παράνομες επιδοτήσεις, με την έρευνα προς το παρόν να δείχνει 50 ΑΦΜ.

Πρόκειται για το απόλυτο «φαγοπότι», διότι κάποιοι λάμβαναν χρήματα χωρίς καν να έχουν υποβάλει αιτήσεις. Η έρευνα έχει φτάσει στα 500 ΑΦΜ που φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα και θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα και σύντομα θα ακουστούν τα πρώτα ονόματα.

Διαβάστε ακόμη

Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Φενεό Κορινθίας: Στο νοσοκομείο πυροσβέστης - Εκκενώνονται χωριά

8628e7e5-7207-43d1-8486-a07043e3e7ca.jpg

Επιδημία τα ατυχήματα με λεωφορεία στην Αθήνα: Τρίτο συμβάν με όχημα της Κοινοπραξίας που κατέληξε σε... ψητοπωλείο

4c7f9620-3a04-4098-9e85-4a24b1e35aab.jpg

Δεν ήσουν ποτέ ένας «Ordinary Man», Ozzy: Ο Madman που άντεξε την τρέλα και το σκοτάδι και δεν πέθανε ποτέ

3d90b97c-9aa7-470e-bfd7-c1bb4c15a6cc.jpg

Ώρες αγωνίας για 19χρονη τουρίστρια: Νοσεί από μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

d3d509c4-8d97-4b48-b5ad-158ef0a08a73.JPG