Ύστερα από 4,5 ώρες τηλεδιάσκεψης δεν υπήρξε συμφωνία με τους θεσμούς, αποκάλυψε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης

Σκληρή στάση επέδειξαν οι θεσμοί στο ελληνικό αίτημα για παράταση του πλαισίου προστασίας της α’ κατοικίας, πέραν της 30ης Απριλίου.

Η ελληνική πλευρά παρέθεσε τα επιχειρήματά της με αιχμή τη δύσκολη συγκυρία, ωστόσο έλαβε σαν απάντηση τη σφοδρή αντίδραση των θεσμών με κεντρικό επιχείρημα ότι θα υπονομευτεί η κουλτούρα πληρωμών, θα δοθεί ασυλία και πάλι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και θα επιβαρυνθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια αρχικά αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα διότι, όπως είπαν, «έχει ήδη λυθεί» με αποτέλεσμα η ελληνική πλευρά να το εξετάσει χτες με τους επικεφαλής σε μια μακρά συνεδρίαση. Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, αποκαλύπτοντας ότι ύστερα από 4,5 ώρες τηλεδιάσκεψης δεν υπήρξε συμφωνία με τους θεσμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος έχει πάρει ήδη μία παράταση τεσσάρων μηνών και εκπνέει στις 30 Απριλίου. Από 1ης Μαΐου έχει προγραμματιστεί μετάβαση σε ένα νέο περιβάλλον πτωχευτικού δικαίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με την κυβέρνηση να ελπίζει σε μία νέα παράταση.