Ωστόσο, ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας αυξήθηκε στο 12% από το 11,5%

Μειωμένα καθαρά κέρδη κατά 14% ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο η Societe Generale, η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα με βάση τη χρηματιστηριακή της αξία, καθώς η κερδοφορία επηρεάστηκε από το κόστος αναδιάρθρωσης στην μονάδα corporate και investment banking.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 1,05 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα να υποχώρησαν κατά 2,6% στα 6,28 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν καθαρά κέρδη 964 εκατ. ευρώ.

Η Societe Generale ανακοίνωσε ότι ανέλαβε χρεώσεις 227 εκατ. ευρώ που συνδέονται με το σχέδιό της για αναδιάρθρωση της μονάδας corporate και investment banking, το οποίο προβλέπει μείωση του κόστους κατά 500 εκατ. ευρώ και την περικοπή 1.600 θέσεων εργασίας, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας.

Πάντως, ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας αυξήθηκε στο 12% από το 11,5%, χάρη στην πώληση assets και την πληρωμή μέρους των μερισμάτων σε μετοχές αντί μετρητών.