Σπίρτζης Προτείνει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές

Σπίρτζης  Προτείνει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές

Ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, προτείνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης στον απόηχο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν κοινό μέτωπο, να βρουν την ελάχιστη πολιτική συμφωνία που θα τους επιτρέψει τη συμπόρευση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης στον Σκάι και πρόσθεσε: «Αν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, θα οδηγηθούμε εκεί ώστε να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του δημοκρατικού κόσμου».

Η κάλπη του β΄γύρου δικαίωσε το in και το City Hub

Ερωτηθείς για το ποιος θα ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας, καθώς τα εν λόγω κόμματα έχουν νέους ηγέτες, απάντησε ότι υπάρχουν πολλές διαδικασίες, όπως να επιλεγεί ύστερα από ένα κοινό συνέδριο ή από πολιτική συμφωνία.

«Δεν μπορεί να αναλώνονται τα δύο κόμματα στο ποιος θα απορροφήσει τον άλλον και η συντηρητική παράταξη να αλωνίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Σπίρτζης.

Στα βήματα του Γ. Παπανδρέου

Σημειώνεται πως και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκρίνει πολιτική συμπόρευση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αν όχι στην κεντρική πολιτική σκηνή, τουλάχιστον στις ευρωεκλογές του 2024.

Με αφορμή τη νίκη στον Δήμο Αθηναίων, του Χάρη Δούκα (που στηρίχθηκε αρχικά από το το ΠΑΣΟΚ και στον δεύτερο γύρο και από τον ΣΥΡΙΖΑ), ο Γιώργος Παπανδρέου, ανέφερε ότι η κάλπη έδωσε το μήνυμα για ένωση των προοδευτικών δυνάμεων.

«Όταν ενώνουμε προοδευτικές δυνάμεις μπορεί να γίνει η ανατροπή», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, μία φράση που εξελήφθη ως μήνυμα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για πολιτική συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παλαιστίνη: Ούτε η λογοτεχνία, ούτε η ιστορία «ματαιώνονται»

Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png