Ανιστόρητους και αμνήμονες χαρακτηρίζει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος όσους αμφισβητούν τη συμβολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 στην αποδυνάμωση της χούντας και την διεθνή απομόνωσή της.

Απαντά χωρίς να κατονομάζει

Η δήλωση αυτή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ αποτελεί απάντηση στα όσα υποστήριξε το πρωί στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, χωρίς ωστόσο ο κ. Σπυρόπουλος να αναφέρεται ονομαστικά στον υφυπουργό Παιδείας.

Κοροναϊός: Η Oμικρον καλπάζει στην κοινότητα – Χρειάζονται μέτρα πριν το φθινόπωρο Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Σπυρόπουλου έχει ως εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που εγκαθιδρύθηκε η δικτατορία, χιλιάδες Έλληνες συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν. Δεκάδες αντιστασιακές οργανώσεις εξέφρασαν με συγκεκριμένη δράση την άρνησή τους στη δικτατορία, απηχώντας το αίσθημα του ελληνικού λαού.

»Δύο μαζικές εκδηλώσεις αντίστασης του ελληνικού λαού έλαβαν χώρα στην κηδεία του Γέρου της Δημοκρατίας και του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη. Το φοιτητικό κίνημα είχε έντονη αντιδικτατορική παρουσία και δράση, με ορόσημα την κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων φοιτητών.

Ιστορικά επαληθευμένη και αναμφισβήτητη

»Όλες αυτές οι συνοπτικές αναφορές του αντιστασιακού φρονήματος του ελληνικού λαού και κυρίως της νέας γενιάς, είναι η απάντηση προς όλους τους ανιστόρητους και αμνήμονες που θέλουν να αμφισβητήσουν την ιστορία και να την ξαναγράψουν στα μέτρα τους.

»Η συμβολή του Πολυτεχνείου στην αποδυνάμωση και τη διεθνή απομόνωση του δικτατορικού καθεστώτος είναι ιστορικά επαληθευμένη και αναμφισβήτητη».

Τουρισμός για όλους 2022: Το Σάββατο 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png