Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Στο τέλος του 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του κτιρίου της Δημοτικής αγοράς. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χανίων, η ανακαίνιση της δημοτικής αγοράς, εντάσσεται στι πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

“Ο προγραμματισμός και η συστηματική συνεργασία του Δήμου Χανίων με την Περιφέρεια Κρήτης είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ποσού εγγραφής για την αποκατάσταση και την ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, από 5 στα 15 εκ. ευρώ. Ως εκ τούτου, με την απόφαση αυτή ο προϋπολογισμός του Δήμου Χανίων και κατ’ επέκταση και οι δημότες μας, δεν επιβαρύνονται με το σημαντικό αυτό ποσό το οποίο θα καλύπτονταν είτε με την χρήση ιδίων πόρων είτε με δανεισμό. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλόγερη για την πολύτιμη συνεργασία αλλά και την αποδεδειγμένη και έμπρακτη ενίσχυση των προσπαθειών του Δήμου μας.

Το έργο που θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά αφορά την πλήρη αποκατάσταση των φθορών του κτηρίου αλλά και τη λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των καταστημάτων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστική διαδικασίας στα τέλη του 2021 και προβλέπεται να διαρκέσουν περίπου 2 έτη.

Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να υπογραφεί η προκήρυξη του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν.4412/2016 και ορίζεται ως μια κλειστή διαδικασία που περιλαμβάνει ειδικές προσκλήσεις σε μεγάλες εταιρίες με αποδεδειγμένη εμπειρία σε αντίστοιχης κλίμακας έργα”, δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης.