Οι 6 προτεραιότητες του ΥΠΟΙΚ - Διπλή δόση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος τον Δεκέμβριο - Μειώνεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας

Δηλώσεις πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα από το οικονομικό επιτελείο, για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Το οικονομικό επιτελείο έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη δημιουργία περισσότερου πλούτου και τη δίκαιη κατανομή αυτού. Την τελευταία διετία, πετύχαμε συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους», τόνισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε «Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η εκτίμηση για την ανάπτυξη του 2021 να διαμορφώνεται στο 5,9%, καλύπτοντας περισσότερο από τα 2/3 της ύφεσης του 2020. Συμπλήρωσε δε ότι η εν λόγω εκτίμηση ενδεχομένως να αποδειχθεί και συντηρητική». τη δημιουργία πλούτου και τη δικαιότερη διανομή του, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας κατά την εισαγωγική του νομοθέτηση.

Ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης κατά 20% και επιδοτείται κατά 30 ευρώ η μεγαβατώρα.
Το ύψος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανέρχεται στα 16,6 δισ. ευρώ για το 2021.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης, ανακοίνωσε τα εξής:

Ανάμεσα στις προτεραιότητες του έθεσε ο υπουργός είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία μέσω της επέκτασης του προγράμματος Ηρακλής.

Ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων με σημείο αιχμής το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι δηλώσεις γίνονται στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών.

Παρακολουθείστε ζωντανά την εξειδίκευση των μέτρων:

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΘ: Μέτρα €2 δισ. για τις επιχειρήσεις και υψηλή Ανάπτυξη

«Ψαλίδι» στους φόρους με 18 e-αποδείξεις – Ποιες θα μετρούν διπλά

Πόσα πρέπει να αποταμιεύετε κάθε μήνα για συνταξιοδοτηθείτε… με $1 εκατ. στην άκρη (Vid)