Στάχτη και αποκαΐδια στη Δυτική Αττική: Κάηκαν πάνω από 480.000 στρέμματα μέσα σε εννέα χρόνια
Περισσότερα από 480.000 στρέμματα γης έχουν παραδοθεί στις φλόγες στη Δυτική Αττική κατά τη διάρκεια της τελευταίας εννιαετίας, σύμφωνα με επικαιροποιημένη ανάλυση που δημοσίευσε το meteo.gr.
Η αποτίμηση αφορά τις καμένες εκτάσεις από τις σημαντικότερες δασικές πυρκαγιές της περιόδου 2018-2026 στο ηπειρωτικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και ανανεώθηκε μετά την πρόσφατη φωτιά που ξεκίνησε από το Πόρτο Γερμενό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 03.08.2026 18:37 «Ντροπή τους»: Ξεσπούν εθελοντές που έσωσαν σκύλους που εγκαταλείφθηκαν στις φλόγεςΕλλάδα | 03.08.2026 19:04 Στη Ψάθα το ethnos.gr: Καμένα σπίτια και σκληρή μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες
Έξι μεγάλες πυρκαγιές από το 2018
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μέσα σε εννέα χρόνια καταγράφηκαν έξι μεγάλα πύρινα μέτωπα, τα οποία έκαψαν συνολικά περισσότερα από 480.000 στρέμματα.
Τα δεδομένα προέρχονται από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).
Προσωρινή η αποτίμηση για το Πόρτο Γερμενό
Καθώς η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Πόρτο Γερμενό εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, η εκτίμηση για την καμένη έκταση υπολογίστηκε με βάση τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα έως το μεσημέρι της Κυριακής 2 Αυγούστου 2026.
Στην ανακοίνωση του meteo.gr, τα ευρήματα χαρακτηρίζονται «εντυπωσιακά και ανησυχητικά», ενώ επισημαίνεται ότι η ανάλυση θα ανανεωθεί εκ νέου, μόλις αποτυπωθεί η τελική περίμετρος της καταστροφής από τη φωτιά που ξεκίνησε από το Πόρτο Γερμενό.
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη
Φωτιά στη Δυτική Αττική: Σε σπίτια οι φλόγες στην Ψάθα, 112 για πολλές ακόμη περιοχές - Live όλες οι εξελίξεις

Στην Ψάθα το ethnos.gr: Καμένα σπίτια και σκληρή μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

«Αδικαιολόγητη και αήθης επίθεση» χαρακτηρίζει το περιβάλλον της Κατερίνας Λιόλιου την ανακοίνωση του Romeo

Υβριστικά τραγούδια στο YouTube, ένας διακοσμητικός σκίουρος και μια δικαστική διαμάχη που κόστισε μια περιουσία σε ένα ζευγάρι