Μετά τους δικαστές και εισαγγελείς της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης που κατέρχονται σε στάση εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή (9π.μ. έως 12μ.) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την λειτουργία των δικαστηρίων κατά την διάρκεια των απαγορευτικών μέτρων λόγω πανδημίας, ακολουθούν τώρα οι διοικητικοί δικαστές, οι οποίοι θα διακόψουν τις συνεδριάσεις για μισή ώρα και θα αναγνώσουν σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε ομόφωνα την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, να γίνει διακοπή όλων των συνεδριάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας, την Παρασκευή 6/11/2020 για μισή ώρα και την ανάγνωση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου του πιο κάτω κειμένου:

«Οι διοικητικοί δικαστές διαμαρτύρονται, διότι, παρά το ότι η Ένωσή μας εγκαίρως πρότεινε την υποβολή δηλώσεων για τη συζήτηση των υποθέσεων, η Κυβέρνηση επιλέγοντας την ικανοποίηση συντεχνιακών συμφερόντων έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας, προχώρησε στη λειτουργία των δικαστηρίων, χωρίς περιορισμούς. Θέλουμε τα Δικαστήρια ανοιχτά, αλλά με ασφάλεια για όλους. Ζητάμε την επανεξέταση αυτής της απόφασης από την Κυβέρνηση και διακόπτουμε συμβολικά τη συνεδρίαση για 30 λεπτά».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στις ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι κοντά στον Λευκό Οίκο -Τέσσερις τραυματίες

Νάξος: Εισαγγελική έρευνα για κρούσματα μετά από προσκυνηματική εκδρομή στα Κύθηρα

Χατζηδάκης: «Καμπάνες» από 15 έως 35 ευρώ τον τόνο σε δήμους που θάβουν σκουπίδια

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr