Αθώος κρίθηκε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης και τα 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank μετά από πολύμηνη διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απιστία (Σταύρος Ψυχάρης) και της απιστίας (μέλη ΔΣ τράπεζας) που σχετίζονται με τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. Συνολικά τα δάνεια που είχαν δοθεί ανέρχονταν στο ποσό των 44,7 εκ ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση, δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων, καθώς ακολουθήθηκαν όσα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της υπό έρευνα τράπεζας.

Επίσης, αποδείχθηκε, σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη.