Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας **Κατερίνα Σακελλαροπούλου **ξεναγήθηκε το πρωί της Κυριακής 4 Απριλίου από τον Δήμαρχο της Αθήνας **Κώστα Μπακογιάννη **στην έκθεση που έχει στηθεί στην Β. Όλγας για να τιμηθούν δυο κομβικές για τη χώρα, επέτειοι: τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα 40 χρόνια συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων, το grmag και το pod.gr, περιλαμβάνει αφίσες πρωτότυπων έργων από σημαντικούς εικαστικούς, φωτογράφους, σκιτσογράφους, γραφίστες και δημιουργικά γραφεία επικοινωνίας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ένα διαφορετικό αφιέρωμα στα «200 χρόνια Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αθήνας: Έτοιμο το πρώτο σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Τα έργα που θα συναντήσουν οι περιπατητές στην Β. Όλγας είναι των:

Στα 21 podcast συμμετέχουν:

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τους στην υπαίθρια έκθεση επί της Β. Όλγας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκαν τον Εθνικό Κήπο, στον οποίο ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει σειρά παρεμβάσεων με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη του.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στην υπαίθρια έκθεση «Η ιστορία έχει πρόσωπο», που φιλοξενείται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μια έκθεση μνήμης και τιμής στους ήρωες του 1821 που συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και τον Δήμο Αθηναίων.

Δείτε φωτογραφίες από την ξενάγηση:

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αθηναίων: Καινούρια καλάθια απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης