Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 58χρονος που συνελήφθη, επειδή μετέφερε με Ι.Χ αυτοκίνητο 100 κιλά χασίς. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, όταν αστυνομικοί της τροχαίας Λητής τον σταμάτησαν στα διόδια της Ανάληψης επί της Εγνατίας Οδού,(περιοχή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης), στο πλαίσιο ελέγχων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πολλές από τις συνολικά έντεκα διαφανείς συσκευασίες των ναρκωτικών ήταν τοποθετημένες σε κοινή θέα μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου, ενώ οι υπόλοιπες εντοπίστηκαν στο πορτμπαγκάζ. Ο 58χρονος δεν είχε κάποια βεβαίωση που να δικαιολογεί την μετακίνησή του και γι’ αυτό, εκτός από τη δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, του καταλογίστηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός της γεωγραφικής περιοχής του τόπου διαμονής του.

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του στον ανακριτή Θεσσαλονίκης ότι ενήργησε κατά παραγγελία Τούρκου εμπόρου ναρκωτικών, στον οποίο επρόκειτο να παραδώσει το παράνομο φορτίο, σε αφύλακτο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον ποταμό Έβρο. Κατά τον ίδιο ισχυρισμό, θα εισέπραττε αμοιβή 10.000 ευρώ, χρήματα που είχε ανάγκη λόγω «οικονομικών προβλημάτων» που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ξεκίνησε από το χωριό του στον Έβρο και ταξίδεψε έως τη Σίνδο Θεσσαλονίκης όπου παρέλαβε το εμπόρευμα με τα ναρκωτικά, ενώ η σύλληψη έγινε στο δρόμο της επιστροφής.