Στο ναύσταθμο της Κρήτης, στη Σούδα και στο κρηπίδωμα Κ-14 που είναι η μοναδική εγκατάσταση στην Ελλάδα με δυνατότητα ελλιμενισμού και υποστήριξης τόσο μεγάλων πλοίων θα δέσει τα επόμενα 24ωρα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του ναυτικού των ΗΠΑ «Αϊζενχάουερ».

Με την ευκαιρία της έλευσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Dwight D.Eisenhower (IKE)», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προγραμματίζει να μεταβεί στη Σούδα το πρωί της Κρήτης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιβιβαστεί στο μήκους 333 μέτρων αεροπλανοφόρο που είναι σε υπηρεσία στο αμερικανικό ναυτικό από το 1977 και προβλέπεται να παροπλιστεί το 2029. Είναι χαρακτηριστικό των γιγαντιαίων διαστάσεών του, ότι το «Eisenhower» έχει ύψος 77 μέτρα!

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ

Yesterday’s passing exercise was intense! Check out @NavyGR #HSPsara (F 494) making her 5-inch sing during a live-fire exercise. And #USSMitscher we see you, nice shooting. Pretty sure these two deserve a RT! cc: @USNavyEurope pic.twitter.com/eETNL5R9pC

— USS Dwight D. Eisenhower (IKE) (@TheCVN69) March 13, 2021

Τις προηγούμενες ημέρες, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Ψαρά» είχε ενσωματωθεί ως οργανικό μέλος στη δύναμη κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου που κατευθύνεται στην Κρήτη προερχόμενο από τον Περσικό Κόλπο.

Το «Eisenhower» έκανε ασκήσεις συνεκπαίδευσης με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε επίσης:

Πένθος για τον πρώην Κρητικό Υπουργό

Ηράκλειο: Το στερνό αντίο στον μικρό Ζαχαρία…

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Διπλασιάζουν τις κλίνες Covid στο ΠΑΓΝΗ