Πολιτική ΑΡΘΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην πλατεία Μπακογιάννη, ο κορωνοϊός δε σε πιάνει!

Ανακαινίστηκε για άλλη μια φορά η πλατεία Ομονοίας. Μετά από δεκαετίες ξηλωμάτων κι αναπλάσεων καταλήξαμε ότι έπρεπε να επιστρέψουμε στο όμορφο συντριβάνι του 1960. Ωστόσο η παραπάνω εικόνα δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει δύο μέτρα και σταθμά.

Του Στρατή Μαζίδη

Η χθεσινή εικόνα στην Ομόνοια  δεν ενοχλεί τους κυβερνώντες που επί δύο μήνες τρομάζουν καθημερινά όσους εξακολουθούν να παραμένουν στο ακροατήριο όχι μόνο πια των όποιων θανάτων, αλλά και των θανάτων που ΘΑ είχαμε;
Πήγε άραγε η Αστυνομία για συστάσεις; Έπεσαν 150αρια; Πού πήγε η ατομική ευθύνη; Δε διαβάσαμε κάτι τέτοιο στα ΜΜΕ.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Απέναντι στον κορωνοϊό τα κατάφερε ο καθένας μας μόνος του. Είναι υποτιμητικό για έναν πολίτη να πιστεύει ότι τον έσωσε μια κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή. Είναι σα να παραδέχεται την ανευθυνότητά του ή πως μόνος του αδυνατεί για τα στοιχειώδη.

Η κυβέρνηση καβάλησε επικοινωνιακά το κύμα του κορωνοϊού. Με τους δείκτες μιας ρημαγμένης οικονομίας να λαμβάνουν ξανά την κατιούσα από τα τέλη του 2019 και τα έσοδα να παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στο ξεκίνημα του 2020, η πανδημία ακόμη κι αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να εφευρεθεί για να κατέβει ο γενικός στην οικονομία, να ισοπεδωθούν τα πάντα και να της φορτωθεί η οικονομική καταστροφή η οποία θα μας οδηγήσει σε ένα ακόμη μνημόνιο.

Ήδη ο πρωθυπουργός στη δεύτερη βόλτα του στο κέντρο, πέταξε τη μάσκα που ούτως ή άλλως στην πρώτη περατζάδα φορούσε λάθος.

Χθες λοιπόν στην πλατεία με το συντριβάνι γιορτάσαμε αυτήν την επικοινωνιακή επιτυχία. Μέτρα δε χρειάζονταν. Στην πλατεία Μπακογιάννη, ο κορωνοϊός δε σε πιάνει... Με την πείνα που έρχεται στον ορίζοντα να δούμε τι θα κάνουμε...