Στη φυλακή 49 άτομα που διακινούσαν ναρκωτικά στο ΑΠΘ - Ποια τα ηγετικά στελέχη

Ποινές κάθειρξης από 6 έτη και 9 μήνες έως 15,5 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 47 κατηγορούμενους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και στις παρακείμενες πλατείες Ροτόντας και Ναβαρίνου. Άλλοι τρεις καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης από 10 μήνες έως 3 έτη.

Σύμφωνα με το Grtimes.gr, το δικαστήριο δεν επέτρεψε να έχει η έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα για τους 48 από τους καταδικασθέντες, οι 46 από τους οποίους κρίθηκαν ένοχοι και για εγκληματική οργάνωση.

Μετά την τροποποίηση του σχετικού άρθρου για την «εγκληματική οργάνωση» προβλέπεται η μη αναστολή και η μη μετατροπή της επιβληθείσας ποινής. Έτσι οι καταδικασθέντες, που παρέστησαν στη δίκη, αλλά και αυτοί οι οποίοι ήταν απόντες, όταν συλληφθούν, θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε εισαχθεί να εκδικαστεί από τον Μάιο του 2020,όμως ,ήταν αδύνατον να γίνει αυτή η δίκη λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Επειδή δεν βρισκόταν χώρος για να φιλοξενήσει τους 60 κατηγορούμενους,αλλά και τους συνηγόρους τους στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, η δίκη αναβλήθηκε και οι 28 κατηγορούμενοι, που ήταν προφυλακισμένοι, αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ανώτερου διαστήματος κράτησης.

Ύστερα από 6 αναβολές η δίκη ολοκληρώθηκε και με την παραπάνω καταδικαστική απόφαση καθώς πριν σχεδόν έξι χρόνια η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξιχνίασε την υπόθεση, οδηγώντας στη Δικαιοσύνη τα μέλη του κυκλώματος.Οι συλλήψεις έγιναν το 2018.

Τα ηγετικά στελέχη

Ως ηγετικά στελέχη του κυκλώματος φέρονται τρεις Αλβανοί υπήκοοι, ενώ στη διακίνηση των ναρκωτικών συμμετείχαν και άτομα αραβικής καταγωγής.

Μέσα από φωτογραφίες – ντοκουμέντα και βίντεο, που χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικά μέσα και συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία, αποτυπώθηκε η δράση των µελών του κυκλώματος. Οι αστυνομικοί κατέγραφαν επί 57 ημέρες τις καθημερινές κινήσεις των εμπλεκόμενων προσώπων στο τρίγωνο ΑΠΘ – Ναυαρίνου – Ροτόντα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καθημερινά πραγματοποιούνταν γύρω στις 500 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως χασίς, αποκομίζοντας συνολικά περίπου 570.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι είχαν μετατρέψει σε πιάτσα ναρκωτικών την πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ ενώ δεν δίσταζαν να βγάλουν ακόμα και όπλα και να συγκρουστούν µε αντίπαλες ομάδες, ώστε να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στη διακίνηση κυρίως ποσοτήτων χασίς. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μετέφεραν, αποθήκευαν και πωλούσαν ναρκωτικά σε τρίτους, στους αύλειους χώρους του πανεπιστημίου.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Ξεσπά η μητέρα του Ιάσονα: «Έτσι λειτουργεί η ελληνική Δικαιοσύνη - Ούτε το δίπλωμα δεν του πήραν»

fdb34e56-0db1-4b65-9324-85da73237637.jpg

ΕΥΔΑΠ: Τι ισχύει με τα νέα τιμολόγια νερού - Τα μεγάλα έργα και οι δυνατότητες εκτός Αττικής

b2320e73-7fef-495e-94c7-4df91c8a425d.jpg

Βίντεο ντοκουμέντα από το ριφιφί των «Pink Panthers» σε κοσμηματοπωλεία - Δύο συλλήψεις

d8be26d4-2d57-4033-9464-7da96ecf8248.jpg

«Επιχείρηση γέφυρα του Μενάι»: Στο παλάτι ανανεώνουν τα σχέδια για την κηδεία του βασιλιά Καρόλου

bbe026be-36d2-40af-ad3c-f716f45ed9f3.jpg