Στην Π.Υ. Χανίων αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Στην Π.Υ. Χανίων αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Την Τρίτη 2 Απρίλη πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων με επικεφαλής τονΜανώλη Συντυχάκη βουλευτή Ηρακλείου και την συμμετοχή του περιφερειακού συμβούλου Αλέκου Μαρινάκη, του Νταγκουνάκη Γιώργου μέλους του Γραφείου Περιοχής Κρήτης και του δημοτικού συμβούλου με την Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου Μελισσάκη Νικήτα Πυρονόμου ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε αρχικά συνάντηση με αντιπροσωπία του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ν. Χανίων, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σαρικάκη Νίκο και τον αναπληρωτή Γραμματέα Κελάκη Δημήτριο.

Από τους συνδικαλιστές πυροσβεστικούς υπαλλήλους μας αναφέρθηκε το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών η οποία έχει ως συνέπεια την ανάκληση των προγραμματισμένων αδειών κατά την αντιπυρική περίοδο. Με αποτέλεσμα την καταπόνηση του προσωπικού και την ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού τους. Την κάλυψη πάγιων, διαρκών αναγκών με απλήρωτη υπερεργασία, με συνεχείς επιφυλακές (ακόμα και χωρίς συμβάν, αλλά μόνο με τον δείκτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς) και την χορήγηση ρεπό σαν αποζημίωση για αυτήν, όταν και εάν δύναται η Υπηρεσία.

Ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων που σε κάποιες Υπηρεσίες ξεπερνάει τα 50 ή ακόμα και τα 55 έτη. Πολλοί από αυτούς έχουν συμπληρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και εάν οδηγηθούν μαζικά προς την αποστρατεία (εν όψει επικείμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης) η υποστελέχωση θα ενταθεί με ότι αυτό συνεπάγεται για την πυροπροστασία του τόπου μας και την καταπόνηση των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.

Στην συνέχεια έγινε συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Χανίων πύραρχο Τσιλιμιγκάκη Ξενοφών.

Μοιράστηκε στους Υπαλλήλους της Διοίκησής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και του 1ο Πυροσβεστικού Σταθμού, η εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών για τα μέτρα μέριμνας βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και σίτισης των πυροσβεστών εκτός έδρας με ταυτόχρονη αύξηση της εκτός έδρας αποζημίωσης.

Από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ αναφέρθηκε η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη. Η πολιτική των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζει σαν κόστος την αντιπυρική προστασία ανθρώπων, περιουσιών και δασών.

Τόνισαν επίσης ότι θα στηρίξουν εντός αλλά και εκτός βουλής, τα δίκαια αιτήματα τους για:

  • Την μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους.
  • Την κάλυψη όλων των οργανικών κενών.
  • Την πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας για την Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία,
  • Την χρηματική αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας.
  • Την κατάργηση του νόμου4662/2020 (κανονισμός μεταθέσεων, επιφυλακές κ.α.),
  • Την ένταξη του επαγγέλματός τους στα Βαρέα, Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα.

Κάλεσαν τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους να μην μένουν θεατές στα εργασιακά τους προβλήματα, να συμπορευτούν με το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, να στηρίξουν το ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές.