Στο λιμάνι του Ρεθύμνου θα παραμείνει για τον επόμενο ενάμιση μήνα το θηριώδες κρουαζιερόπλοιο Silver Wind μήκους 155 μέτρων της εταιρίας Silversea έως ότου ξεκινήσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια του σε λιμάνια της Μεσογείου.

Πρόκειται για ένα από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρίας που είχε επισκεφτεί στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου δυο φορές το λιμάνι του Ρεθυμνου και πραγματοποιεί κρουαζιέρες επτά εβδομάδων σε λιμάνια της Μεσογείου.

Το πλοίο ζήτησε την άδεια για ελλιμενισμό στο Ρεθυμνο όπου θα παραμείνει για περίπου 1,5 μήνα και πήρε την έγκριση από το Λιμενικό Ταμείο , τηρώντας ωστόσο συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την παραμονή του.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει πλήρωμα 80 ατόμων που μετά τον υγειονομικό έλεγχο στον οποίο έχουν υποβληθεί θα βρίσκονται στην πόλη του Ρεθυμνου ενισχύοντας την τοπική αγορά αφού θα προμηθεύονται ολα τα απαραίτητα είδη από την τοπική αγορά.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθυμνου Ρενα Κουτσαλεδακη , λόγω της πανδημίας ζητήθηκε η παρακολούθηση των μελών του πληρώματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγειας βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα προκύψει το οποιοδήποτε ζήτημα σε ότι αφορά το υγειονομικό σκέλος.

Το πλοίο όπως επεσήμανε η κα Κουτσαλεδακη έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις τόσο από το Λιμενικό Ταμείο όσο και το αρμόδιο Υπουργείο ενω ελέγχεται από την αρμόδια λιμενική αρχή. Η εταιρία φέρει την υποχρέωση απομάκρυνσης του πλοίο σε περίπτωση μη εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα ενω ταυτόχρονα διαθέτει ασφαλιστήριο γενικής αστικής ευθύνης.

Δυο ακόμη κρουαζιερόπλοια της ίδιας εταιρίας παραμένουν ελλιμενισμένα στο λιμάνι της Σουδας.

Με την έναρξη των δρομολογίων του τη νέα περίοδο ζητήθηκε όπως τόνισε η κα Κουτσαλεδακη ο προορισμός του Ρεθυμνου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της εταιρίας προκειμένου να ενισχύσει τον άξονα της κρουαζιέρας διασυνδέοντας έτσι το λιμάνι της πόλης με εκείνα άλλων Μεσογειακών προορισμών.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από τηνΚρήτηκαι τοΡέθυμνο