Στο μικροσκόπιο γνωστή χορεύτρια για παράνομη προώθηση τυχερών παιγνιδιών μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 37χρονης χορεύτριας η οποία σύμφωναμε πληροφορίες διατηρεί έντονη παρουσία στα social media, καθώς και σε βάρος αλλοδαπής εταιρείας, διαχειρίστριας ιστότοπου παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, για παράβαση της νομοθεσίας αναφορικά με τη ρύθμιση της αγοράς διαδικτυακών παιγνίων.

Κατά πληροφορίες, η 37χρονη φέρεται να προωθούσε μέσω διαδικτύου παράνομα τυχερά παιχνίδια και στοιχηματισμό, χωρίς την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 11.08.2025 21:45Ρέθυμνο: Σύλληψη 45χρονου για ναρκωτικάΕλλάδα | 12.08.2025 11:36Γνωστός τράπερ εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών: Η σύλληψη του συνεργού και η έρευνα στο σπίτι του

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, κατόπιν διερεύνησης καταγγελίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, προέκυψε ότι η κατηγορούμενη προέβαινε σε παράνομη προώθηση και διαφήμιση τυχερών παιγνίων, που διοργανώνονταν και διεξάγονταν από την παραπάνω εταιρεία μέσω ιστοτόπων, χωρίς άδεια από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Πιο αναλυτικά, από την ψηφιακή έρευνα, τη συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών και την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών μεθόδων, πιστοποιήθηκε ότι η κατηγορούμενη, ως διαχειρίστρια προφίλ σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ανήρτησε παράνομες διαφημιστικές δημοσιεύσεις υπό μορφή «ιστοριών», με στόχο την προώθηση του παραπάνω ιστότοπου τυχερών παιγνίων.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, ο διαφημιζόμενος ιστότοπος εντάχθηκε στον κατάλογο Μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Τυχερών Παιγνίων «Blacklist», που τηρεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τέλος, από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας

* Τηλεφωνικά: 11188

* Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

* Μέσω twitter: @CyberAlertGR

* Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

* Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Διαβάστε ακόμη

20 χρόνια από την τραγωδία της «Ήλιος»: Ο πρώτος εθελοντής πυροσβέστης που έφτασε στο σημείο «μηδέν» μιλά για πρώτη φορά στο ethnos.gr

332f4d58-ec57-4258-9cf3-6fbe5b578d58.jpg

Φωτιές: Πάνω από 100.000 στρέμματα έγιναν στάχτη – Μάχη με τις φλόγες στη Χίο, διάσπαρτες εστίες σε Πάτρα

19d75bd8-a613-46bd-b54a-842c48ec54a1.jpg

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τους δυο νεαρούς που συνελήφθησαν για τη φωτιά στα Συχαινά Πάτρα - Πώς έφτασαν στα ίχνη τους

b4be388e-b15f-4f3b-8c56-04d009b7abae.jpg

Το βράδυ της Παρασκευής το κρίσιμο τετ α τετ Τραμπ- Πούτιν: Ποιοι συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

9c26a17a-027b-4efe-a4de-957669ced500.jpg