Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους ποσότητες ναρκωτικών και, μάλιστα, κατηγορούνται ότι τις διακινούσαν εν ώρα υπηρεσίας με περιπολικά της αστυνομίας.

Πρόκειται για έναν αστυφύλακα και έναν ειδικό φρουρό, που υπηρετούν στην Αττική. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού-επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 09.04.2023 21:55 Συνταγματολόγοι κατά Τζανερίκου για το κόμμα Κασιδιάρη: «Αυτονόητο, πλέον, να απέχει από τις αρμοδιότητές του»

Ποιος θεωρείται το βασικό πρόσωπο στην υπόθεση

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες έχει παρελθόν στον χώρο του bodybuilding και φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, να είναι το βασικό πρόσωπο στην υπόθεση.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφός του που συνελήφθησαν υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου.

Άλλα πέντε άτομα στη δικογραφία

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα πέντε άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, για τα οποία δεν συνέτρεχαν, όμως, οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς αστυφύλακας, από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη. Τις ποσότητες αυτές, τις προμηθευόταν από άλλο συλληφθέντα, ενώ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης.

Παράλληλα, ο αστυφύλακας φέρεται ότι χρησιμοποιούσε μέτρα προφύλαξης και ειδικότερα κωδικοποιημένες συνομιλίες και χρήση διαδικτυακών εφαρμογών στις επικοινωνίες, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, διακινούσε ναρκωτικές ουσίες με τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

Ο κατηγορούμενος αστυφύλακας, ενώ βρισκόταν το Σάββατο 8 Απριλίου σε διατεταγμένη υπηρεσία, με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, προφασίστηκε στο συνοδό του ότι έπρεπε να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο, που επρόκειτο να ταξιδέψει. Αμέσως μετά, απομακρύνθηκε από το υπηρεσιακό όχημα και συναντήθηκε με έναν από τους συλληφθέντες, τον οποίο προμήθευσε με κάνναβη, βάρους οκτώ γραμμαρίων.

Όσον αφορά στον ειδικό φρουρό, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για προσωπική του χρήση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 2 κιλά και 536,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες, καθώς και 2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών.

Θεοδωρικάκος: «Αμείλικτοι με όσους αποδειχθούν επίορκοι»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρεται στη σύλληψη των δύο αστυνομικών για υπόθεση ναρκωτικών από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Έγραψε: «Υπερασπιζόμαστε το σπουδαίο έργο της ελληνικής αστυνομίας και την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία αλλά παραμένουμε αμείλικτοι με όσους αποδειχθούν επίορκοι. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους».

Υπερασπιζόμαστε το σπουδαίο έργο της ελληνικής αστυνομίας και την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία αλλά παραμένουμε αμείλικτοι με όσους αποδειχθούν επίορκοι. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους.

— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) April 9, 2023

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ