Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου συμμετείχε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στο χώρο του σαλονιού του νοσοκομείου, δηλώνοντας έμπρακτα την συμπαράσταση της στην καταγγελία με παράσταση διαμαρτυρίας και τρίωρη στάση εργασίας του σωματείου των εργαζόμενων ΠΑΓΝΗ για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας που λήγει η σύμβαση εργασίας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε 14 εργαζομένους σε καθαριότητα και σίτιση καθώς και 11 νοσηλευτών.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

“Έπεται η συνέχεια για τους υπόλοιπους εργαζομένους το Δεκέμβρη του 2019. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει ακόμα πιο εκρηκτική την ήδη προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας από την αντιλαϊκή πολιτική και την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Οι συνεχείς περικοπές δαπανών, οι τραγικές ελλείψεις ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού που η προηγούμενη και νυν κυβέρνηση τις προπαγανδίζουν σαν ανάπτυξη. Όμως με μαθηματική ακρίβεια:

- Οδηγούν στην οριστική υποβάθμιση και εγκατάλειψη της δημόσιας δωρεάν και καθολικής υγείας και περίθαλψης για όλους.

- Μεταφέρουν το κόστος στους ασφαλισμένους.

- Μετατρέπουν την Υγεία σε εμπόρευμα, την οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση.

Δεν πάει άλλο! Μας έχουν στύψει σαν λεμονόκουπες και από πάνω μας λένε ότι είμαστε κόστος για την Υγεία.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα. Μαζί με το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την:

Πλήρη κάλυψη των αναγκών μας στην υγεία. Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας για δημόσια δωρεάν και καθολική Υγεία για μας και τα παιδιά μας.

Άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο.

Όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Όχι στις περικοπές.

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των συνταξιούχων”.