Πρόκειται για δύο ακίνητα του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή σε Χαλκιδική και Ξάνθη

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριαμό βγαίνουν ακίνητα του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Ζήση Βρύζα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, λόγω οικονομικών διαφορών που έχει τόσο με τον πρωην συμπαίκτη του, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όσο και με πιστωτικό ίδρυμα.

Αφορμή για τη διαμάχη του Βρύζα με τον Σαλπιγγίδη στάθηκε ποσό ύψους 65.000 ευρώ που δάνεισε ο δεύτερος στον πρώτο το 2013 και δεν του τα επέστρεψε ποτέ. Οι δύο ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στα δικαστήρια, όταν ο Σαλπιγγίδης αποφάσισε να καταθέσει αγωγή κατά του άλλοτε συμπαίκτη του, προκειμένου να λάβει πίσω το μεγάλο ποσό που του είχε δανείσει. Η αγωγή του Σαλπιγγίδη εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 και στις 18 Απριλίου 2019 εκδόθηκε η απόφαση που τον δικαιώνει.

Τελικά, έξι χρόνια μετά ο Δ. Σαλπιγγίδης βγάζει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» το σπίτι του Ζήση Βρύζα προκειμένου να λάβει τα χρήματα του πίσω. Πρόκειται για μία όμορφη μεζονέτα που ανήκει στον άλλοτε συμπαίκτη του και βρίσκεται στο συγκρότημα «Γαλανό» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2020 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 250.000 ευρώ.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μοναδικός πλειστηριασμός που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ζήσης Βρύζας. Κι αυτό επειδή στις 6 Νοεμβρίου 2019 έχει οριστεί να βρει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και ένα διαμέρισμα που του ανήκει στην Ξάνθη. Το δεύτερο ηλεκτρονικό «σφυρί» ήρθε για τον Ζήση Βρύζα μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης το οποίο αποφάσισε τον πλειστηριασμό του διαμερίσματος (κατοικίας) του και μίας αποθήκης στην Ξάνθη για χρέη ύψους 98.062, 97 ευρώ (πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης) για χρέη του στην τράπεζα Πειραιώς.

Το εν λόγω διαμέρισμα βρίσκεται στον έκτο όροφο πολυκατοικίας και αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα-καθιστικό, διάδρομο και τουαλέτα με επιφάνεια 75,90 τ.μ ενώ η αποθήκη βρίσκεται στον ημιώροφο της ίδιας πολυκατοικίας. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί για το διαμέρισμα στις 87.149 ευρώ και για την αποθήκη στα 1.857 ευρώ.