Μπαράζ εργασιών συντήρησης παρά την υποχρηματοδότηση

Τρέχουν και δεν φτάνουν τα συνεργεία που έχουν αναλάβει τις εργασίες συντήρησης στα σχολεία του δήμου Ρεθύμνου, λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι.

Το θετικό είναι ότι παρά την υποχρηματοδότηση, γίνεται συντήρηση σε πολυπληθή και παλιά σχολεία της πόλης, διευθετείται το ζήτημα της υποχρεωτικής φοίτησης και των προνηπίων με αίθουσες προκάτ, ενώ προχωρά ο σχεδιασμός που θα λύσει το σχολικό στεγαστικό πρόβλημα για δεκαετίες.

Μόλις 7 από τις 90 συνολικά σχολικές δομές του μητροπολιτικού δήμου του Ρεθύμνου είναι νέας κατασκευής κάτι που σημαίνει ότι οι 144 μόλις χιλιάδες ευρώ του υπουργείου παιδείας και κατ’ αναλογία 1.500 ευρώ ανά σχολείο, δεν επαρκούν για τις απαιτούμενες συντηρήσεις με αιχμή του δόρατος το 2ο γυμνάσιο - λύκειο και το 1ο ΕΠΑΛ, όπου και με ιδίους πόρους του δήμου προχωρούν οι εργασίες.

Έμφαση δίνεται και στη συντήρηση των νηπιαγωγείων μιας και είναι υποχρεωτική πια η φοίτηση και των προνηπίων. Έξι προκάτ αίθουσες θα τοποθετηθούν σε 4 από τα 34 συνολικά νηπιαγωγεία του δήμου Ρεθύμνου για να προχωρήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διεργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του 2ου δημοτικού σχολείου Ατσιποπούλου και τη δημοπράτηση του 16ου δημοτικού σχολείου στην πόλη του Ρεθύμνου.

Σε θετική τροχιά τα νέα σχολεία σε Άδελε και Ρουσσοσπίτι και με γνώμονα να επιλυθεί το κτιριακό πρόβλημα με ορίζοντα δεκαετιών. Στο ΚΕΓΕ θα στεγαστεί το ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο - λύκειο, στην πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου το σύνολο των πειραματικών σχολείων, ενώ αναζητείται έκταση για το μουσικό σχολείο.

Ο υπεύθυνος παιδείας και εκπαιδευτικός, Γιώργος Γεωργαλής, δεν παρέλειψε να συγχαρεί γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους φοιτητές για τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.