Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα Ρωσία Ουκρανία Βλαντίμιρ Πούτιν Γενς Στόλτενμπεργκ

Στόλτενμπεργκ Ο Πούτιν έχασε την Ουκρανία για πάντα

Στόλτενμπεργκ  Ο Πούτιν έχασε την Ουκρανία για πάντα

Η Ρωσία «έχασε την Ουκρανία για πάντα» λόγω του πολέμου και δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους πολεμικούς της σκοπούς παρά την μαζική στρατιωτική προσπάθεια που καταβάλλει από τον περσινό Φεβρουάριο που εισέβαλε στη χώρα, δήλωσε στο dpa ο γενικός γραμματέας του NATOΓενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

«Όλος ο σκοπός αυτής της εισβολής ήταν να αποτραπεί η Ουκρανία να προχωρήσει προς το NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα πιο κοντά από ποτέ στο NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε. «Πρόκειται για μια μεγάλη στρατηγική ήττα για τη Ρωσία».

«Ο πρόεδρος Πούτιν έχασε την Ουκρανία για πάντα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Ρωσία θεωρούσε την Ουκρανία μέρος της σφαίρας επιρροής της για δεκαετίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας δήλωσε εξάλλου βέβαιος ότι η Ουκρανία θα επιτύχει εν τέλει τον στόχο της να προσχωρήσει στο NATO και επισήμανε ότι η Ρωσία καταβάλλει εξαιρετικά υψηλό τίμημα για τον πόλεμό της.

«Η Ρωσία έχει χάσει εκατοντάδες αεροπλάνα, χιλιάδες άρματα μάχης και έχει 300.000 απώλειες. Η οικονομία τους είναι ασθενέστερη. Πολιτικά είναι πιο απομονωμένοι», πρόσθεσε.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη