“Για μια πολύ καλή συνάντηση για θέματα που αφορούν την πόλη”, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα στη Λότζια με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

ΠΑρόντες στη συνάντηση, εκτός από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη που συνοδεύει την Υπουργό, ήταν οι Αντιδήμαρχοι, Αριστέα Πλεύρη, Γιάννης Αναστασάκης, Γιώργος Σισαμάκης, Γιώργος Καραντινός, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο 3.7.5”, Γιάννης Κουράκης καθώς και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινός: “Το πρώτο και σοβαρότερο θέμα που ετέθη ήταν η παραχώρηση των τειχών. Νομίζω ότι θα υπάρξει εξέλιξη πάνω σε αυτό το θέμα, με μια κατ’ αρχήν προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία θα εξελιχθεί - φαντάζομαι - όσο πιο σύντομα γίνεται σε ολική παραχώρηση των τειχών.

Συζητήσαμε και για διάφορα άλλα θέματα, όπως η ενιαία εμφάνιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλεως και την λίγο μεγαλύτερη κατανόηση προς τους επιχειρηματίες σε ο, τι αφορά τις προϋποθέσεις οι οποίες ζητούνται από την ενταύθα Εφορία Αρχαιοτήτων για μα ληφθούν οι σχετικές εγκρίσεις. Πιστεύω ότι θα έχουμε εξέλιξη και στα υπόλοιπα θέματα που ετέθησαν, τα οποία ήταν πολλά. Δεν είναι η τελευταία φορά που θα έχουμε επαφή. Θα έχουμε επαφές και στο μέλλον με την Υπουργό Πολιτισμού και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού για τα θέματα τα οποία εκκρεμούν για την πόλη. Η προγραμματική σύμβαση για τα τείχη, φαντάζομαι ότι θα επιδιωχθεί και από τις δύο πλευρές να μην είναι πολύ μεγάλης διάρκειας. Δηλαδή να είναι όσης διάρκειας απαιτείται για να μετατραπεί σε παραχώρηση των Τειχών. Αυτή θα είναι η προσπάθεια μας, για ολική παραχώρηση των τειχών. Γιατί μόνο ο Δήμος Ηρακλείου μπορεί να κάνει όσα απαιτούνται για τα τείχη. Το Master Plan ισχύει. Θέσαμε και το θέμα των πάρκινγκ. Θα τα ξαναδούμε όλα αυτά. Δώσαμε και τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται στην κ. Υπουργό και πιστεύω ότι η αξιολόγηση θα είναι σύντομη και δίκαιη”.