Στους δρόμους οι κάτοικοι στα Νέα Στύρα μετά τα 5,2 Ρίχτερ: «Πρώτη φορά νιώσαμε τόσο δυνατό σεισμό, τρομάξαμε, είχε μεγάλη βοή»
Ο σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε 27 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο την περιοχή των Νέων Στύρων στη Νότια Εύβοια προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των Νέων Στύρων, όλης της Νότιας Εύβοιας, της Ανατολικής Αττικής, της Άνδρου και της Τήνου.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα Νέα Στύρα όπου οι κάτοικοι μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, περιγράφοντας τον φόβο που προκάλεσε τόσο η ένταση όσο και η χαρακτηριστική βοή που συνόδευσε τον σεισμό.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ωστόσο οι αρχές παραμένουν σε εγρήγορση.
Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο ο οποίος όπως είπε «δεν έχουν δοθεί ακόμα αναφορές για ζημιές» ωστόσο, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα χωριά και τους οικισμούς της περιοχής, συλλέγοντας αναφορές για τυχόν προβλήματα ή καταστροφές, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασης.
«Δεν είχαμε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Μας τρόμαξε πολύ και η βοή. Είναι αρκετός κόσμος έξω από τα σπίτια. Οι πελάτες μας είναι ψύχραιμοι. Οι ξένοι μη σας πω πως το διασκεδάζουν αλλά όλοι είμαστε ταραγμένοι. Ελπίζουμε να μην γίνει κάτι μεγαλύτερο. Δεν έχω ακούσει κάτι για ζημιές», είπε στο ethnos.gr ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στα Νέα Στύρα.
Η σεισμική δραστηριότητα υπενθυμίζει την ανάγκη για ψυχραιμία και ετοιμότητα. Να σημειωθεί πως η περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται σε διέγερση καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και τα επίκεντρα των σεισμών κοντά στα χωριά Ζάρακες και Τσακαιούς.
Δυνατός σεισμός αισθητός στην Αττική - Στην Εύβοια το επίκεντρο

Οι πρωθυπουργοί φεύγουν αλλά η κρίση στη Γαλλία παραμένει – Γρίφος ο εκλεκτός του Μακρόν

Σε συνθήκες ξηρασίας η Ελλάδα: Οι περιοχές της χώρας που πλήττονται περισσότερο

Ελλάδα - Δανία 0-3: Βαριά ήττα για την Εθνική ομάδα που ψάχνει αντίδραση στους επόμενους «τελικούς»