Η συμμαχία έχει κοινό στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Το BRAIN REGAIΝ, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού και το BRAIN GAIN, η πρωτοβουλία-απάντηση των Ελλήνων του εξωτερικού στο φαινόμενο του Brain Drain, ανακοινώνουν τη στρατηγική συμμαχία τους με στόχο την αποτελεσματικότερη δράση για την επιστροφή των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN έχουν ως κοινό όραμα τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την επιστροφή στη χώρα των Ελλήνων που αναζήτησαν ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο εξωτερικό. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN αναπτύσσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την γεφύρωση της απόστασης που χωρίζει τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό με την πραγματικότητα του ελληνικού επιχειρείν. Η μεγαλύτερη συμμαχία ελληνικών εταιρειών και τα ανώτατα στελέχη που προσφέρουν για το ρόλο του Μέντορα, τίθενται, με την υποστήριξη του BRAIN REGAIN, στη διάθεση των χιλιάδων Ελλήνων-μελών του δικτύου της πρωτοβουλίας BRAIN GAIN.

Καλωσορίζοντας τη στρατηγική συμμαχία, η κυρία Πόπη Καλαϊτζή, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του BRAIN GAIN δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το BRAIN REGAIN. Η δυναμική που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία BRAIN GAIN, με τις περισσότερες από 70.000 υπογραφές πολιτών και την ισχυρή «φωνή» στο εξωτερικό βρίσκει την υποστήριξη της κορυφαίας συμμαχίας των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων και ανώτατων στελεχών τους.»

Ο κύριος Κωνσταντίνος Κεσεντές, πρόεδρος της πρωτοβουλίας BRAIN REGAIΝ συμπλήρωσε σχετικά: «Η στρατηγική συμμαχία BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN αποτελεί την πιο ισχυρή απάντηση κατά του φαινομένου brain drain στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ενίσχυση της πρωτοβουλία μας και αισιόδοξοι ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε απτά αποτελέσματα από τον κοινό μας αγώνα».