Η αναστολή των εργασιών της εταιρείας έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής γνωστοποίησης προς τους εργαζομένους της ότι δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου κι ότι επιβάλλεται το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας

Στην αναστολή των εργασιών της στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης προχωρά η Swissport, η γνωστή εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, η οποία έχει πληγεί όπως και όλος ο κλάδος των αερομεταφορών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το κόστος για όλους είναι τεράστιο και υποχρεώνει όλες τις εταιρείες του κλάδου να προχωρήσουν σε δύσκολες αποφάσεις ώστε να μπορέσουν σε βάθος χρόνου να διασφαλίσουν τη λειτουργικότητά τους και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων τους. O κλάδος των αερομεταφορών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, βιώνει παγκοσμίως τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Είναι ενδεικτικό ότι τις μέρες αυτές η μείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι μειωμένη πάνω από 90% σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές ημερομηνίες. Για το λόγο αυτό η Swissport προχωρά στην αναστολή των εργασιών της για τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης», επισημαίνει σχετικά η εταιρεία.

Η ίδια τονίζει ότι μέχρι την ομαλοποίηση της όλης κατάστασης θα εξυπηρετεί βασικές ανάγκες, όπως η συντήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και έκτακτα περιστατικά, οι οποίες θα καλυφθούν από την εκ περιτροπής εργασία του 10% του προσωπικού της.

«Είναι σημαντικό και ιδιαίτερα θετικό για την εταιρεία και κυρίως για τους εργαζόμενούς της ότι ο κλάδος της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων υπάγεται στους τομείς που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Κατά συνέπεια όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας καλύπτονται από τις σχετικές ευεργετικές διατάξεις που έχουν προβλεφθεί στις σχετικές ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι η κρίση αυτή να μην κρατήσει πολύ. Και όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί να επιστρέψουμε όλοι στα καθήκοντά μας ασφαλείς και αισιόδοξοι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αναστολή των εργασιών της εταιρείας έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής γνωστοποίησης προς τους εργαζομένους της ότι δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου κι ότι επιβάλλεται το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας λόγω της κατάστασης. Αντίστοιχο μέτρο εκ περιτροπής εργασίας έχει λάβει και η Goldair.