ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχετικά με το βίντεο που κοινοποιήθηκε από Σοχό ...


“Σχετικά με το βίντεο που κοινοποιήθηκε από Σοχό, το πρωί πήρα τηλέφωνο στον Δήμο Λαγκαδά. Μίλησα με τον Γραμματέα. Ξεκινώ να του λέω "σας παίρνω για κάτι που είδα στο ίντερνετ..." και μου απαντά "εσείς και μερικές χιλιάδες ακόμα, από το πρωί έχουν σπάσει τα τηλέφωνα". Χαίρομαι λοιπόν που ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε και δεν το κατάπιε.
Ο Γραμματέας ισχυρίστηκε (και τον πιστεύω, ακούστηκε συγχυσμένος και σε απόγνωση ο άνθρωπος) ότι δεν είχε γνώση των δρώμενων που θα λάμβαναν χώρα στον Σοχό, με διαβεβαίωσε ότι θα έβγαζε σχετική ανακοίνωση για το γεγονός και μου έδωσε να μιλήσω με τον Αντιδήμαρχο, όπως μου είπε, του Σοχού, Δοϊράνλη Πέτρο. Εκείνος με τη σειρά του μου είπε ότι οι εκδηλώσεις αυτές έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας στα πλαίσια ενός προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν επίσης Βουλγαρία, Λιθουανία και Τουρκία, κι ότι κι εμείς στείλαμε τσολιάδες σε αυτές τις χώρες. Πάνω εκεί του είπα ότι πολύ κακώς το δέχτηκε κι η Τουρκία από μεριάς της. Του ανέφερα επίσης, ότι, εφ' όσον πολιτεύεται, θα πρέπει να γνωρίζει όχι μόνο την ιστορία που έχουμε με τους Τούρκους, αλλά και το σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι, ότι κατάγομαι από προσφυγική οικογένεια και μου φαίνεται αδιανόητο να βλέπω γενίτσαρους μέσα στην Ελλάδα. Εκείνος προσπαθούσε να με ηρεμήσει λέγοντάς μου ότι το θέμα δεν είναι όπως φαίνεται, ότι πήρε μεγάλη έκταση λόγω κάποιων θερμοκέφαλων στο διαδίκτυο, ότι τα τουρκικά τραγούδια που ακούστηκαν ήταν ερωτικού περιεχομένου κι άλλες τέτοιες μπούρδες. Μου είπε επίσης "μην εξάπτεστε κυρία Παπαδοπούλου, εγώ ίσως να είμαι πιο Έλληνας από 'σας" και σ' εκείνο το σημείο του πέταξα πως "αν είστε Έλληνας, δεν έπρεπε επ' ουδενί να είχατε επιτρέψει κάτι τέτοιο σε ελληνικό έδαφος για κανέναν λόγο, είναι αδιανόητο να δίνουμε βήμα στους Τούρκους να προβάλλουν τον πολιτισμό τους - πολιτισμό, λέμε τώρα - εντός της ελληνικής επικράτειας..."
Αυτά τα ολίγα. Για όσους δεν είδαν το βίντεο, να πω απλώς ότι δείχνει ένα τσούρμο γενίτσαρους να τραγουδούν τουρκικά εμβατήρια (türkiye millet = τουρκικό έθνος, δε νομίζω να είναι στίχος σε ερωτικό τραγούδι) στην πλατεία του Σοχού, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Εύγε σε όσους έφυγαν αηδιασμένοι, αλλά και στον παπά, που χτύπησε πένθιμα την καμπάνα εις ένδειξη διαμαρτυρίας!”


Eleni Papadopoulou

Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο για το θέμα:

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ...!!! Οθωμανικά εμβατήρια στον Σοχό Θεσσαλονίκης - Χτυπούσε Πένθιμα την καμπάνα ο παπάς - Βίντεο ΚΟΛΑΦΟΣ..!! !

Τουρκολαγνεία στον Σοχό Θεσσαλονίκης