Άνδρας σαράντα ετών, σε «διαταραγμένη ψυχική κατάσταση» σύμφωνα με τις αρχές, εισέβαλε χωρίς άδεια με το ΙΧ αυτοκίνητό του στο Βατικανό, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Μπήκε στο κρατίδιο από την κεντρική είσοδο της Αγίας ‘Αννας. Όταν Ελβετοί φρουροί και μέλη της χωροφυλακής διαπίστωσαν ότι δε διέθετε άδεια κατάφερε να εισέλθει στο Βατικανό, βάζοντας μπρος το αυτοκίνητό και αναπτύσσοντας ταχύτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 19.05.2023 06:40 Εκλογές Τουρκία: Στροφή Κιλιτσντάρογλου στον εθνικισμό και σκληροί χαρακτηρισμοί κατά Ερντογάν - Το άγριο παζάρι με τον Ογάν

Χωροφύλακας πυροβόλησε στα λάστιχα το ΙΧ, πετυχαίνοντας τον προφυλακτήρα. Ο σαραντάχρονος συνέχισε να οδηγεί το αυτοκίνητο με ταχύτητα και έφτασε μέχρι την αυλή του Σαν Ντάμαζο, όπου ο πάπας Φραγκίσκος υποδέχεται προσκεκλημένους και επισκέπτες του.

Ο άνδρας ακινητοποιήθηκε από τη χωροφυλακή του Βατικανού και υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση. Στη συνέχεια, μετήχθη σε κελί στην έδρα της χωροφυλακής του Βατικανού.

Η φύλαξη στην είσοδο στο μοναστήρι της Αγίας Μάρθας, στο οποίο διαμένει ο πάπας Φραγκίσκος, ενισχύθηκε και οι πόρτες του έκλεισαν ήδη προτού συλληφθεί ο οδηγός, μόλις το αυτοκίνητο παραβίασε τον έλεγχο στην πύλη της Αγίας ‘Αννας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ