Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης όταν σταμάτησαν στη Λαμία ένα μαύρο SUV για έλεγχο, καθώς μέσα στο πολυτελές όχημα, ανάμεσα σε άλλους επιβάτες ήταν ο κατάδικος Αλκέτ Ριζάι στη θέση του συνοδηγού.

Ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι, έπειτα από τον επιτόπιο έλεγχο των αστυνομικών, διαπιστώθηκε πως είναι νόμιμα εκτός της φυλακής, καθώς είχε πάρει πενθήμερη άδεια από το Σωφρονιστικό ίδρυμα του Δομοκού όπου εκτίει την ποινή του. Οι εκπλήξεις για τους αστυνομικούς δεν σταμάτησαν εκεί. Στα πίσω καθίσματα καθόταν ένας 36χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής. Μόλις οι αστυνομικοί έλεγξαν τα στοιχεία του τότε αμέσως σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία.

Σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατοχή εκρηκτικών υλών. Αμέσως, ενημερώθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και κλιμάκιο της ΙΔΕΖΥ μετέβη στη Λαμία. Μάλιστα, το ένταλμα σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε από τις 14 Ιανουαρίου.
Για το τρίτο άτομο που βρισκόταν μέσα στο πολυτελές όχημα και καθόταν στη θέση του οδηγού δε προέκυψε κάτι από την αστυνομική έρευνα, αλλά φαίνεται ότι είναι γνώριμος των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανό σενάριο είναι οι 3 άντρες να κατευθύνονταν από τη Λαμία προς την Αθήνα.