Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα Ρωσία Μόσχα αεροδρόμιο

Συναγερμός στη Ρωσία Αναφορές για drone, έκλεισε το αεροδρόμιο Βνούκοβο

Συναγερμός στη Ρωσία  Αναφορές για drone, έκλεισε το αεροδρόμιο Βνούκοβο

Ο εναέριος χώρος πάνω από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας έκλεισε προσωρινά σήμερα, με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις να αναστέλλονται, όπως ανέφεραν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το μέτρο συνήθως εφαρμόζεται λόγω των επιθέσεων με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένα drone συνετρίβη κοντά στον ποταμό Μόσκοβα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το RIA Novosti που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν εκρήξεις σε προάστια της Μόσχας.

Εκρήξεις στο Κίεβο

Εκρήξεις ακούσθηκαν σήμερα στο Κίεβο αφού οι αρχές κήρυξαν αντιαεροπορικό συναγερμό σε όλη τη χώρα. Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο είπε στους κατοίκους να παραμείνουν στα αντιαεροπορικά καταφύγια. Δημοτικοί αξιωματούχοι του Κιέβου δήλωσαν πως η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έχει αναλάβει δράση και η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε πως η Ρωσία εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους εναντίον της περιφέρειας του Κιέβου.

«Εκρήξεις στην πόλη. Παραμείνετε στα καταφύγια!», έγραψε ο Κλίτσκο στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Ο ίδιος είπε πως θραύσματα πυραύλου που καταρρίφθηκε έπεσαν στην περιοχή ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στην πόλη, αλλά δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε ζημιές.

Διαβάστε ακόμη