Στον Άγιο Νικόλαο,χθες (23/04/2021) πραγματοποιήθηκε συνάντησημεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας καιΝησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή Ν.Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κ.Πλακιωτάκη, του Υφυπουργού Προστασίαςτου Πολίτη κ. Οικονόμου, της ΓενικήςΓραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικήςκα. Νικολάου,

του Γενικού ΠεριφερειακούΑστυνομικού Διευθυντή Κρήτης ΥποστράτηγουΡουτζάκη Αντώνιου, του ΑστυνομικούΔιευθυντή Λασιθίου Α/Δ κ. ΚαζαμίαΕμμανουήλ και του Προέδρου της Ένωσήςμας Καρτσάκη Γεωργίου στην ΔιεύθυνσηΑστυνομίας Λασιθίου.

Σεμια ουσιαστική και σε πολύ καλό κλίμα,συζήτηση, ο Πρόεδρος αφού τους καλωσόρισεστον Νομό, παρουσίασε τους στόχους καιτις ενέργειες της Ένωσης μας για διάφοραθέματα που απασχολούν το αστυνομικόΠροσωπικό της Διεύθυνσης ΑστυνομίαςΛασιθίου. Ειδικότερα αναλύθηκε η πρότασήμας, για την ένταξη των υπηρεσιών τουΝόμου Λασιθίου στο καθεστώς «παραμεθορίου»,προκειμένου οι Αστυνομικοί να λαμβάνουνειδικά κίνητρα ώστε να εξαλειφθεί τοφαινόμενο της απροθυμίας υπηρέτησηςστο Νομό μας.

Οιπαρευρισκόμενοι, αφού άκουσαν μεενδιαφέρον τις θέσεις και τις προτάσειςτης Ένωσής μας, πήρε τον λόγο ο Υφυπουργόςκαι δήλωσε ότι θα εξετάσει πολύ σοβαράτο ενδεχόμενο ένταξης των ΑστυνομικώνΥπηρεσιών του Νομού σε αυτές τιςπαραμεθορίου, εκφράζοντας παράλληλατην διάθεση του να βοηθήσει στην επίλυσητων άλλων θεμάτων που απασχολούν τοαστυνομικό Προσωπικό της ΔιεύθυνσηςΑστυνομίας Λασιθίου.

Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ

Μιχαήλ Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ