Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος και ο Πατριάρχης συζήτησαν θέματα που αφορούν δραστηριότητες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Έχουμε καιρό να βρεθούμε από κοντά και να μιλήσουμε για τρέχουσες υποθέσεις» - ανέφερε καλωσορίζοντας τον Πατριάρχης ο Πρόεδρος Πούτιν.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, από την πλευρά του τόνισε ότι «η Εκκλησία συμμετέχει ενεργά κατά της πανδημίας, μέσω εκπαιδευμένων κληρικών που εργάζονται σε κλινικές».

Επίσης ο Πατριάρχης υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά θύματα εντός της Εκκλησίας, τονίζοντας παράλληλα ότι ένας Ιερέας δεν μπορεί να παρακάμψει το λειτούργημά του, ακόμα και αν η ζωή του είναι σε κίνδυνο.

«Σε τελική ανάλυση η Εκκλησία έκανε αυτό που κάνει πάντα, αλλά συμμορφώνετε με τις απαιτήσεις σχετικά με την εξάπλωση του Covid-19» - πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν που από την πρώτη στιγμή στέκεται ενεργά στο πλευρό της Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος ευχαρίστησε τους κληρικούς της Ρωσικής Εκκλησίας, τους οποίους χαρακτήρισε μαζί με τους γιατρούς «ήρωες».

Τέλος ο Πατριάρχης και ο Πρόεδρος μίλησαν για την 800η επέτειο από την γέννηση του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι που συμπληρώνεται το 2021, όταν η Ρωσία δέχθηκε επίθεση τόσο από την Ανατολή όσο και από την Δύση.

[](#)[](#)