Η κα. Zhang υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που αποδίδει η κινεζική πλευρά στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά

Η περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη της στρατηγικής συμμαχίας που διατηρούν εδώ και πολλές δεκαετίες στο ναυτιλιακό τομέα Ελλάδα και Κίνα, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη με την Πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κα. Zhang Qiyue.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμαμε την κα. Zhang να υπογραμμίζει την μεγάλη σημασία που αποδίδει η κινεζική πλευρά στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί κομβικό σημείο στην ανάπτυξη του νέου δρόμου του μεταξιού.

Εξάλλου, η κα. Zhang επεσήμανε και τις πολύ καλές προοπτικές που διανοίγονται στις σχέσεις των δύο εθνών στον τουριστικό τομέα εκτιμώντας ότι το νέο σύγχρονο τέρμιναλ κρουαζιέρας που προγραμματίζει να κατασκευάσει η COSCO στον Πειραιά θα συμβάλει καθοριστικά την αύξηση του ρεύματος τουριστών από την Κίνα προς την Ελλάδα.

Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του τόνισε την ξεχωριστή σημασία που δίνει η νέα Ελληνική κυβέρνηση στον κρίσιμο τομέα των επενδύσεων και στο πνεύμα αυτό ανέφερε προς την κα. Zhang την πεποίθηση του πως η επένδυση της COSCO θα ξεκινήσει άμεσα, εκτιμώντας ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους.

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε προς την κα. Zhang ότι η Ελληνική πλευρά τάσσεται πλέον ξεκάθαρα και ενεργά υπέρ των επενδύσεων και είναι έτοιμη και ανοικτή να συζητήσει με μεγάλη προσοχή και άλλες πιθανές κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς.