Τον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Βασίλη Διγαλάκη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης μαζί με τον βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ και Υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Γιαννη Πλακιωτακη, το βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλη Θραψανιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη, το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννη Στεφανάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Τζιράκη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Υπουργείο Παιδείας και κύριο σκοπό είχε να δοθούν σαφείς απαντήσεις από πλευράς Υπουργείου για το μέλλον των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων στο Λασίθι έπειτα από την απόφαση αναστολής της λειτουργίας τους.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε στον κ. Διγαλάκη έναν πλήρη φάκελο με το ιστορικό των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν τη λειτουργία τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα και τον ενημέρωσε για όλες τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τους πρώην και τη νυν υπουργό Παιδείας καθώς και τις επιστολές που έχει απευθύνει προσωπικά προκειμένου να αποκτήσει η Ιεράπετρα το δικό της πανεπιστημιακό τμήμα.

Με το πέρας της επίσκεψης ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:

«Εξαντλώντας όλα τα περιθώρια διαλόγου και πίεσης επισκέφτηκα για πολλοστή φορά το Υπουργείο Παιδείας αιτούμενος την επανατοποθέτηση της Υπουργού στο θέμα της αναστολής λειτουργίας των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στο Λασίθι.

Το θέμα για την Ιεράπετρα είναι μείζον και θα το διατηρούμε συνεχώς στο προσκήνιο έως ότου αρθεί η άδικη για τον τόπο μας απόφαση.

Κρατάμε τη δέσμευση του κ. Διγαλάκη ότι το τμήμα Φυσικοθεραπείας της Ιεράπετρας θα είναι ανάμεσα στα πρώτα που θα αξιολογηθεί το ενδεχόμενο λειτουργίας τους και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να επανεντάξουμε την Ιεράπετρα στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας.»