Πολιτική ΑΡΘΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζει να κατηγορεί τον λαό ο Μητσοτάκης - Σε τροχιά δυστοπίας η χώρα

(Ανανεωμένο) Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν καταντήσει Μπέργκαμο επειδή η κυβέρνηση αμέλησε να οχυρώσει τη χώρα ενόψει της αναμενόμενης αντεπίθεσης του αόρατου εχθρού και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ανάσχεσης την κατάλληλη στιγμή, ο πρωθυπουργός αντί να αναλάβει τις ευθύνες του πετάει για μια ακόμη φορά το μπαλάκι στον… απείθαρχο και ασυνείδητο λαό.

Όχι δεν φταίει αυτός που άνοιξε άναρχα τον τουρισμό και έπεσε έξω στις προβλέψεις όπως είπε εμμέσως ο Άδωνις Γεωργιάδης (βλέπε: Γεωργιάδης για κορονοϊό: Πέσαμε τελείως έξω στις προβλέψεις).

Όχι δεν φταίει αυτός που αύξησε την πληρότητα σε πλοία και αεροπλάνα για να γεμίσουν τα ξενοδοχεία των λίγων, με τον κορονοϊό να επελαύνει ανενόχλητος, συνάπτοντας ιδιαίτερες σχέσεις ειδικά με τους νέους στα καράβια και στα νησιά, κατόπιν διακαναλικής κυβερνητικής παρότρυνσης.

Όχι δεν φταίει αυτός που δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ εδώ και οχτώ μήνες, για να ευνοηθούν οι ιδιώτες του χώρου από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Όχι δεν φταίει αυτός που συνεχίζουν να στοιβάζονται οι πολίτες σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ, επειδή ακόμη δεν έχει μεριμνήσει να αποκτηθούν νέα λεωφορεία και να φτιαχτούν αυτά που σαπίζουν στις μάντρες.

Όχι δεν φταίει αυτός για τις τραγικές συνθήκες σε γηροκομεία και δομές μεταναστών, για τον συνωστισμό στους χώρους εργασίας και στις σχολικές τάξεις, για την έλλειψη δασκάλων και προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, για το φιάσκο με τις μάσκες - σώβρακα των γαλάζιων ημετέρων και για την κατάρρευση της τηλεκπαίδευσης μόλις την πρώτη μέρα λειτουργίας της.

Όχι δεν φταίει αυτός που ενώ κορυφαίοι γιατροί που μάχονται στην πρώτη γραμμή του λένε επί της ουσίας να σταματήσει να εγκληματεί εις βάρος της χώρας με τα συνεχόμενα lockdowns, παίρνοντας στοχευμένα μέτρα κι ενισχύοντας έστω και στο παρά πέντε το ΕΣΥ, τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του συνεχίζοντας να επιβάλλει τις καταστροφικές λύσεις που προτείνουν οι δήθεν ειδικοί που δεν ξέρουν πλέον τι τους γίνεται.

Για όλα φταίνε κάποιοι πιτσιρικάδες που τα έπιναν στα μπαρ και στις πλατείες και ορισμένοι πολίτες που κοροϊδεύουν το σύστημα κάνοντας μεταμεσονύχτια γυμναστική.

Έλεος κύριε πρωθυπουργέ! Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η επιμονή σας να κατηγορείτε συνεχώς έναν λαό που οδηγείται σε νέα οικονομική, ψυχολογική και προσωπική εξαθλίωση, ενδέχεται να καταλήξει σε ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη;

Μάλλον οι ειδικοί δεν σας έχουν ενημερώσει για τον συγκεκριμένο κίνδυνο.

Και κάτι ακόμη. Για το νέο δυσβάσταχτο μνημόνιο που προανήγγειλε δια της τεθλασμένης ο κύριος Σκυλακάκης (βλέπε: Σκυλακάκης: Στο 206% το δημόσιο χρέος - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου μνημονίου), θα φταίει πάλι ο λαός;

Καλύτερα να αναθεωρήσετε αν τυχόν σκέπτεστε να εκμεταλλευτείτε τον κορονοϊό για να φορτώσετε στον λαό τα αδιέξοδα που προκάλεσε η ανεπάρκεια του οικονομικού σας επιτελείου, τα οποία είχαν ήδη φανεί πριν την έλευση του φονικού ιού.

Πολύ φοβούμαστε όμως, πως ό, τι κι αν κάνετε η χώρα πια δεν μπορεί να βγει από την τροχιά δυστοπίας που μπήκε με δική σας ευθύνη κι όχι του λαού.

Είχατε απεριόριστο χρόνο να οργανώσετε την προστασία της, αλλά αποτύχατε. Και προσπαθείτε πελαγωμένος, κατηγορώντας τους πάντες πλην του εαυτού σας, να διασωθείτε.

Εντούτοις, όσο κι αν το αρνείστε έχετε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σας και βουλιάζετε με αυτοπεποίθηση.

Κι εκ των πραγμάτων, επειδή δεν μπορείτε να κάνετε εκλογές (ούτε τώρα λόγω έξαρσης των κρουσμάτων, ούτε την άνοιξη λόγω της δεδομένης ένεκα πενίας λαϊκής οργής και του επαπειλούμενου μαυρίσματος), είναι ζήτημα χρόνου να καταλήξετε σε μια ταπεινωτική συγκυβέρνηση με τον εχθρό (;).

Κάτι που αποδεικνύεται και από την ξαφνική αναλαμπή του Τσίπρα να βάλει πλάτη.

Προφανώς βλέπει που πάει το έργο και στρώνει το έδαφος.

Εκτός κι αν είστε συνεννοημένοι κι αμφότεροι εμπαίζετε τον λαό.

Δεν αποκλείεται να ισχύει. Ενδεχομένως να σας βολεύει να αλληλοβοηθηθείτε για να ανεβείτε το βουνό της νέας οικονομικής δυσπραγίας που πιθανότατα θα συνοδευθεί και με νέα απώλεια εθνικής κυριαρχίας, βάζοντας έναν αυτοφωράκια τύπου Παπαδήμου να βγάλει πάλι το φίδι από την τρύπα.

Και παράλληλα να... καθαρίσετε τα κόμματά σας, ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία που έχει... μεγαλύτερα βαρίδια από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ανεμπόδιστα να εναλλάσσεστε στην εξουσία.

Μια κακή αντιγραφή της μεταπολιτευτικής συνταγής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δηλαδή, που είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα αποτύχει, καθώς τόσο ο Κυριάκος όσο κι ο Αλέξης μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς.

Και το ερώτημα που προκύπτει εκ νέου είναι το εξής: Θα επέμβουν επιτέλους οι πατριωτικές δυνάμεις μπας και καταφέρουν να βγάλουν την πατρίδα από την τροχιά δυστοπίας όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, ή θα βουλιάξει το καράβι αύτανδρο;

Δεκτή κάθε άλλη πρόταση...

ΥΓ. Δεν νομίζουμε ο κύριος Μητσοτάκης να πιστεύει ότι με τη μερική ευθύνη που ανέλαβε για το θεαθήναι στην τριτολογία (!!!), την ενισχυμένη ελεημοσύνη που ανακοίνωσε και την αυτονόητη αναστολή πλειστηριασμών λόγω καραντίνας, δύναται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;


ΠΗΓΗ