Την προπαγάνδα των Fake news συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που όχι μόνο αύξησε κατά ένα τα «θύματα» για τα οποία μίλησε νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά υποστήριξε ότι η Ελλάδα δίνει όπλα στους αγρότες για να πυροβολήσουν κατά μεταναστών στον Έβρο.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, μαζί με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντομινίκ Ράαμπ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Reuters, κατηγόρησε τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας ότι «μοιράζουν κυνηγετικά όπλα σε αγρότες στα σύνορα» για να δράσουν κατά μεταναστών. Ωστόσο, δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας «πυροβολούν μετανάστες», εκ των οποίων «τρεις σκοτώθηκαν. Τους πυροβολούν στην πλάτη, καθώς τρέχουν να απομακρυνθούν», υποστήριξε, χωρίς και πάλι να δώσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του.

Τη Δευτέρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για δύο νεκρούς μετανάστες από ελληνικά πυρά κι έναν τραυματία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς ως παραπληροφόρηση και fake news.

.